Önceki gün Bodrum"da rahatsızlanan ve hastaneye kaldırılan 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren"in tedavisine GATA"da devam ediliyor. Alınan bilgiye göre, Evren"in alt sindirim sistemindeki kanama durduruldu ve kan değerleri normale dönmeye başladı.

ANKARA - Önceki akşam rahatsızlanarak Bodrum"da hastaneye kaldırılan eski cumhurbaşkanı Kenan Evren, gece yarısı özel uçak ambulansla Ankara"daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi"ne (GATA) götürülmüştü. Yetkililer, Evren"in yoğun bakım ünitesindeki tedavisinin sürdürüldüğünü ve sağlık durumunun, hastaneye geldiği zamana göre daha iyiye gittiğini söyledi.

Kenan Evren yoğun bakımda


Nabzı 30"a kadar düştü

Yazlığında nabzı 30"a düşünce evinin önünde bekleyen ambülanstaki doktorun müdahalesiyle hemen hastaneye kaldırılan Kenan Evren yoğun bakıma alınmıştı. Evren"e kalbindeki ritm yavaşlığı nedeniyle geçici olarak kalp pili uygulandığı bildirilmişti. 92 yaşındaki Evren için GATA"dan, içinde bir kalp ve bir gastroenteroloji profesörü olan uçak Bodrum"a yollandı. Evren bu ambulans uçakla Ankara"ya getirildi. Evren"i taşıyan uçak gece geç saatlerde Etimesgut Askeri Havaalanı"na indi. Kenan Evren, burada bekleyen bir ambulans ile GATA"ya götürüldü.

Başbuğ GATA"ya geldi

Bu arada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, öğleden sonra GATA"ya geldi. Kenan Evren"in sağlık durumu hakkında bilgi aldığı belirtilen Orgeneral Başbuğ, yaklaşık 20 dakika sonra hastaneden ayrıldı.

ÖDP"den protesto

ÖDP Ankara İl Başkanlığı"ndan yapılan açıklamada, 12 Eylül 1980 darbesi ile 650 bin kişinin gözaltına alındığı, 1 milyon 683 bin kişinin fişlendiği, 517 kişiye idam cezası verildiği ve ceza alanlardan 50"sinin idam edildiği, 14 bin kişinin vatandaşlıktan çıkarıldığı, 171 kişinin işkencede, 299 kişinin cezaevinde, 14 kişinin açlık grevinde, 16 kişinin "kaçarken", 95 kişinin ise "çatışmada" öldüğü ifade edildi. Evren"e “Kaçmak yok. Hesap vereceksin” denilen açıklamada, bugün GATA önünde basın açıklaması yapılacağı duyuruldu