Hayatta her şeyin başında gelen sağlığı insanlar çoğu zaman hekimler sayesinde korurken, bazen de hekimlerin yanlışları nedeniyle insanların hayatları kararabiliyor. Aydın"da yaşayan ve 9 ay öncesine kadar gayet sağlıklı olan 44 yaşındaki Mustafa Ulaş Aydın Atatürk Devlet Hastanesi"nde geçirdiği bir ameliyat sonucu hayatı karardı.
Apandisit ameliyatı olurken kalın bağırsağı da kesilen Mustafa Ulaş, yaklaşık 2 hafta bitkisel hayatta kaldıktan sonra sağlığını kaybedip engelli bir kişi oldu. Bağırsakları dışarıda yaşayan ve 9 aydır dışkısı karnından dışarı çıkarılan bağırsağından akan 3 çocuk babası Mustafa Ulaş, yetkililerden yardım isteyerek kendisini bu hale getiren hekimin de cezalandırılmasını diledi. Durumunu Aydın İl Sağlık Müdürlüğü"ne bildirdiğini belirten Ulaş, “Başhekim yardımcısını bir başka başhekim yardımcısı sorgulayıp akladı. Ancak benim hayatımı kararttılar. İnancım olmasa intihar ederim ama, şu anda kendimi ölümü hazırlıyorum” dedi.
Edinilen bilgiye göre 19 Şubat 2009 günü karnının sağ tarafından ağrı hisseden Mustafa Ulaş, Atatürk Devlet Hastanesi"ne müracaat etti. Aynı zamanda hastanenin başhekim yardımcısı İzzettin T. isimli cerrah Mustafa Ulaş"ı apandisit ameliyatı yaparak bir kaç gün sonra taburcu etti. Taburcu olduktan sonra sürekli ateşi yükselen ve karnı şişen Mustafa Ulaş, durumu iyileşmeyince aynı hastanenin göğüs servisine müracaat ederek ciyerlerinden muayene oldu. Yaklaşık bir hafta hiç büyük tuvaletini yapmayan ve sürekli karnı şişen Mustafa Ulaş'ın göğsünde birşeysi olmadığı belirlendi. Poliklinikten çıkarılan Mustafa Ulaş'ın karnındaki dikişler hastane merdivenlerinden indirilirken aniden patladı. Patlayan dikişlerin olduğu bölgeden dışkı geldiğini gören hasta yakınları hemen durumu ameliyatı yapan doktora bildirdiler.
İddiaya göre servise kaldırılan hasta ile ilk ameliyatı yapan doktor İzzettin T. ilgilenmeyince, başhekim yardımcısı olan doktorun bu hastası ile başka hekimler de ilgilenmek istemedi. Daha sonra hekim seçme hakkını kullanan hasta yakınlarının ısrarı üzerine dışkısı sürekli içine aktığı için komaya giren hasta ikinci ameliyata alındı. 4.5 saat süren bir ameliyat ile, hastanın önceki ameliyatta yanlışlıkla kesilmiş olan bağırsakları karın bölgesinden dışarı çıkarıldı. Yaklaşık bir hafta bitkisel hayatta kaldıktan sonra kendine gelen Mustafa Ulaş, 9 aydır evden dışarı çıkamıyor. Ve sürekli dışkısı karnından çıkarılan bağırsağına bağlı bir torbaya aktığı için sürekli üstü kirleniyor.

“İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZMUŞ”
Ameliyattan sonra, tüm yaşantısının alt üst olduğunu işini kaybettiğini ve şu anda sağlık güvencesinin de olmadığını belirten Mustafa Ulaş, “Kekse ölseydim. Özel hayat diye bir şeyim kalmadı. 44 yaşında adamım, çocuklar gibi altımı üstümü pislemem ağrıma gidiyor. Şimdi artık ölümü bekliyorum. İnancım gereği intihar da edemiyorum. Psikolojik tedavi görüyorum, haplarla uyuyorum” dedi.

“BAKANLIKTAN VE VALİ COŞ"TAN YARDIM İSTEDİ”
Kendisini bu duruma düşüren doktoru İl Sağlık Müdürlüğü"ne şikayet etmesine rağmen, doktorun yine aynı hastanede görevli arkadaşı tarafından usulen sorgulanıp aklandığını iddia eden Mustafa Ulaş “Yatağımdan kalkamadığım için hakkımı arayacak durumda değilim. Ne olur Sayın Valimiz ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri bana yardımcı olsun” diyerek başından geçen acı olayı anlattı.
Abisinin genç yaşta ölmeden adeta mezara konulduğunu belirten Zeynep Ulaş ise, hatalı ameliyatı yapan hekime sitem ederek “Ağabeyimin hayatını kararttılar. Ailece perişan olduk. Ameliyatı olduktan sonra başta neşesi olmak üzere her şeyini kaybetti. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı, sağlamken engelli yaptılar. Şimdi özürlü raporu da alamıyor, emekli de olamıyor. Bunun sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

"SORUŞTURMA DOSYASI KAPATILDI"
Olayı doğrulayan hastane yetkilileri, bu tür vakalarda komplikasyon adı verilen olayların yaşandığını ve yapılan sorgulamalar neticesinde soruşturma dosyasının kapandığını açıkladılar. Bu arada benzer konularda çokça şikayet aldığı öğrenilen ve habere adı geçen hekimlerden İzzettin T. ile görşülmesine de hastane yönetimi tarafından izin verilmedi.