CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, sivil toplum örgütlerinin çağrısını “Türkiye"de gerilim azaltılsın isteniyorsa herkesin telkinlerini, tavsiyelerini iktidara yöneltmeleri gerekir. Bunu yapmayıp sorumluluğu herkese yaymaya kalktığınız zaman muhatabı belli olmaz ve gerilim devam eder” sözleriyle değerlendirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, sivil toplum örgütlerinin yaptığı sağduyu çağrısını ANKA"ya değerlendirdi. Sivil toplum örgütlerinin çağrısının iyi niyetli bir girişim olduğunu belirten Özyürek, şunları söyledi:
“Ancak Türkiye"deki gerilimin nedenlerini iyi teşhis edemedikleri anlaşılıyor. Yaşamakta olduğumuz gerilim iktidarla muhalefet arasındaki tartışmadan kaynaklanmıyor. İktidarın anayasal düzeni yok sayma, anayasal düzene uymama, anayasaya kendisinin uyması yerine anayasayı kendine uydurma anlayışından kaynaklanıyor. Eğer Türkiye"de gerilim azaltılsın isteniyorsa herkesin telkinlerini, tavsiyelerini iktidara yöneltmeleri gerekir. Bunu yapmayıp sorumluluğu herkese yaymaya kalktığınız zaman muhatabı belli olmak ve gerilim devam eder:”

“AKP ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDEN VAZGEÇERSE GERİLİMİ AZALTIR”

AKP"nin kapatılma davası açılmasının ardından anayasa değişikliği hazırlığına girişmesinin hukuku zedeleyen bir durum olduğunu belirten Özyürek, “AKP eğer Sayın Toptan"ın da söylediği şekilde ciddi değerlendirme yapar ve sağduyu ile bu girişimden vazgeçerse gerilimin azaltılması açısından bu bir adım olur” diye konuştu.
ANKA