Gençleri zararlı alışanlıklardan korumak amacıyla kolları sıvayan Yeşilay Gençlik Tiyatrosu “Hayır Demek Yetmez” adlı oyununu Halkalı Kültürve Sanat Merkezi"nde sahneledi. Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında sahnelenen oyuna gelen gençler salonu doldurdu.

Yeşilay Haftası tüm Türkiye"de çeşitli etkinliklerle kutlanırken Küçükçekmece Belediyesi de bu çerçevede Yeşilay Gençlik Tiyatrosu"nun hazırladığı “Hayır Demek Yetmez” tiyatro oyununu Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi"nde ağırladı. Gençlere kötü alışkanlıkların zararlarının ve doğurduğu sonuçların anlatıldığı tek perdelik oyun liseli gençlerden yoğun ilgi gördü.

Cenk Hakan Köksal"ın kaleme aldığı, aynı zamanda yönetmen ve oyunculuğunu üstlendiği “Hayır Demek Yetmez”, gençleri alkol, sigara ve madde kullanımı gibi kötü alışkanlıklara karşı bilinçlendirilmesi amacıyla hazırlandı. Oyunda Cenk Hakan Köksal"ın yanı sıra, Tuna Gürcoşkun, Erhan Korkmaz, Nuri Nalbantoğlu, Seyit Olur, İlyas Özçakır da rol aldı.

Oyunda madde bağımlısı olduğu tespit edilen Emre"ye yardım etmek isteyen Onur, adım adım madde kullanmaya yaklaşırken, onları çocukluğundan beri tanıyan Komiser Reşit Bey"in kurtarma çabaları anlatılıyor. Gerçek hayattan hikayeleri sahneye taşıyan oyunda, kötü arkadaşlar edinmenin sonuçları da vurgulandı. Öğrenciler bu ibret dolu oyunu ilgiyle izledi.

Tek perdelik oyunun bitiminde öğrencilere bir de sürpriz yapıldı. Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Ekipleri, oyunun sonunda sahneye çıkarak kötü alışkanlıklar konusunda öğrencilere öğütler verdi. Madde kullanımının sigara ve alkolle başladığını söyleyen ekipler, öğrencilere bu konuda çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Bu hataya düşmenin bir dönüşü olmayacağını ifade eden yetkililer, sorumluların uzakta aranmaması gerektiğini genelde bu maddeye daha çok yakın arkadaşların daha çok bu suçlara yöneltebileceğini belirtti.