Operasyonda işyeri sahibi olduğu belirtilen Cengiz Bilici ve kamyon şoförü Erdem D. gözaltına alındı. Antalya polisi akşam saatlerinde gelen ihbar üzerine Döşemealtı İlçesi, Yeniköy Mahallesi’nde bulunan iki depo ve bir imalathaneye baskın düzenledi. Operasyonda Bodrum’da 5 Rus tur rehberinin ölümüne neden olan Mr. Burdon marka viskininde bulunduğu 1440 koli sahte içki ele geçirildi.
 
Soruşturma kapsamında Organize Sanayi bölgesinde bulunan depoya da baskın düzenlendi. Baskında ise bin koli boş içki şişesi, yaklaşık 35 bin kapak, sahte alkol yapımında kullanılan metil alkol ile sahte bandroller ele geçirildi. Tarım ve zirai ilaçlar imalat ve ithalatı yapan şirket görünümündeki işyerlerinin sahibi Cengiz Bilici ve içki yapımında kullanılan malzemeleri İstanbul’dan getirdiği belirtilen kamyon şoförü Erdem D. gözaltına alındı. 
 
Döşemealtı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda ele geçirilen sahte içkilerin incelenmek üzere Tarım İl Müdürlüğü laboratuvarına gönderileceği kaydedildi. Polis, operasyonla ilgili yeni gözaltıların olabileceğini, soruşturmanın geniş çaplı sürdüğünü bildirdi. (DHA)