Sinirleri bozuk bir başkan tarafından yönetilecek bir kent değil. Kendisine tavsiyem uzun süreli izne ayrılsın, ruh halini değiştirsin hatta gerekiyorsa ruhi ve tıbbi destek alsın'' dedi. 
 
Kenan Çakar, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, İnönü Caddesi'nin yenilenmesi çalışmaları kapsamında kullanılan malzemelerle ilgili iddiaları nedeniyle Aziz Kocaoğlu'nun kendisini telefonla arayarak, konunun basında yer almasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdiğini söyledi. 
 
Görüşmede, konuyla ilgili şaibeler ve dedikoduların olduğunu, araştırılması gerektiğini söylediğini bildiren Çakar, şöyle devam etti: 
 
''Konuşmanın bu kısmından sonra Kocaoğlu kendi milletvekiline, belediye başkanlarına ve meclis üyelerine yaptığı gibi, telefonda avazı çıktığı kadar bağırarak, hakaretler, tehditler savurmaya başladı. (Bir konuyu konuşmak için mi yoksa bana hakaret etmek için mi aradınız?) diye sorduğumda, ağza almak istemediğim birçok tehditleri bana karşı yaptı. Ben İzmir Büyükşehir Belediyesinin seçilmiş meclis üyesiyim. Bir grubu temsil ediyorum. Beni seçen halk İzmir de yapılan iş ve işlemleri denetleme, gözlemleme ve eleştirme görevini verdi. Ben bu görevi yapıyorum. Bundan rahatsız olmaması gerektiğini defalarca ifade etmeme rağmen hakaretlerine devam eti. Kocaoğlu'nu (Çakar'a şunları söyledim) deme cesaretini göstermesini istiyorum.
 
Kocaoğlu'na bir çağrım var. İzmir gerginliklerle yönetilecek bir kent değil. Sinirleri bozuk bir başkan tarafından yönetilecek bir kent değil. Milletvekilleri ve belediye başkanları ile kavga edilerek yönetilerek yönetilecek bir kent hiç değil. Başkanın sinirlerini gergin olabilir, eleştirilere tahammülsüz bir hale gelmiş olabilir. Kendisine tavsiyem uzun süreli izne ayrılsın, ruh halini değiştirsin, hatta gerekiyorsa ruhi ve tıbbi destek alsın. Kentin sinirleri bozuk ve dalgalı bir başkana maruz kalmadığını artık anlaması lazım.'' 
 
Aziz Kocaoğlu hakkında suç duyurusunda bulunmayacağını, kendisiyle polemiğe de girmeyeceğini ifade eden Çakar, ''Kocaoğlu'ndan telefonda bana yönelik sarf ettiği sözleri kamuoyuna açıklama erdemi göstermesini istiyorum. Herkes yanlış yapabilir, ama önemli olan yanlıştan dönmektir. Bunu sizinle, Aziz beyin hangi ruh hali içerisinde olduğunu vurgulamak için paylaşıyorum. Aziz beyin, insanlık ve kişilik haklarına saldırı yapılamayacağını bilmesi lazım. Şahsıma karşı yaptığı eylemden dolayı herhangi bir sorunum yok, çünkü kendi partilisine de bunu yapıyor. İzmirlinin artık Aziz beyin ruh halini anlamasını istiyorum'' dedi. 
 
Çakar, şöyle konuştu: 
 
''Ben Kocaoğlu'nun oğluyla ilgili bir iddia bulunmadım. İşlevini yerini getirebilecek kaldırımların metrekaresini 20 liraya yapabilen belediyenin, İnönü Caddesi'nde işlevini yerine getiremeyecek kaldırımların metrekaresini 120 liraya mal etmesinin milletin parasını çarçur etmekten başka anlama gelmediğini anlatmaya çalıştım. Kendisine hakaret etmedim hatta buraya davet ettim ki belki bu yanlıştan dönebilir diye. Konuyla ilgili basından bazı arkadaşların sorusu üzerine, kamuoyunda bu döşenen taşların Aziz beye yakın biri tarafından temin edildiği yönündeki dedikoduların olduğunu ve bu dedikoduların da araştırılması gerektiğini ifade ettim. Ben sözümün arkasındayım. Bu soru üzerine, 'oğlunun da adı geçiyor, konu araştırılsın' dedim. Sadece 'kamuoyunda dönen şaibeler ve konular araştırılsın' diyorum, alındı, yapıldı diye iddia etmiş olsaydım ispat ederdim.'' 
 
-İŞÇİ ALIMLARINI SORDU- 
 
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar, açıklamasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketleri İzelman ve İzulaş'a 700, itfaiyeye ise 300'e yakın işçi alındığını belirterek, ''Kamuoyunda, şehir dışından insanların otobüslerle gelip burada işe girmek için sıra bekledikleri yönünde dedikodular var.
 
Şimdi ben bu dedikoduları ortaya koymayacak mıyım? Vatandaş kendi arasında, 'Aziz Bey'in şu kadar yakını işe alındı' diye konuşuyorsa, 'falanca müdürün, Alaattin Yüksel'in şu yakını işe alındı' deniyorsa, bunları araştırmak, konuşmak bizim temel görevimiz değil mi? Biz eller yukarı 'perma' durumunda mı duracağız? Tabi ki hayır. Bunların hepsini yeri ve zamanı geldiğinde saygı çerçevesi içinde ortaya koyacağız. Biz bunları yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz'' ifadesini kullandı. 
 
-İDDİALAR ÜZERİNE BAŞKAN KOCAOĞLU AÇIKLAMA YAPMIŞTI- 
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çakar'ın, ''İnönü Caddesi'nin yenilenmesi çalışmalarında kullanılan Bergama granitini yapanlar ile Büyükşehir Belediyesi arasında bağlantı var. Bu granitler, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun oğluna ait bir firmadan satılıyor'' yönünde basında çıkan sözleri üzerine yazılı açıklama yaparak, iddiaların gerçek dışı olduğunu savunmuştu. 
 
Caddedeki yeni düzenlemeleri, yıllardır metro çalışmaları nedeniyle sıkıntı çeken bölge halkından özür dilemek anlamında değerlendirdiklerini ve kaliteli malzeme kullandıklarını belirten Kocaoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer vermişti: 
 
''Bu, bir sır değil. Biz bu bilgiyi çeşitli platformlarda anlattık. Sayın Çakar, defalarca söylediğimiz bir şeyi anlamamış olabilir. Dönüp bir daha anlatırız diyerek, meclisteki (Hatay'daki çalışmaların maliyeti çok yüksek) eleştirilerine cevap verme gereği bile duymadım. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesini ve oğlumu da işin içine sokacak ölçüde şahsımı hedef alan mesnetsiz iddialar karşısında suskun kalmamı kimse bekleyemez. 
 
İktidar partisinin Büyükşehir Meclisindeki grup başkanvekilliği görevini üstlenen bir kişi, hiçbir gerçekliliği olmayan, çirkin bir dedikodudan öte gitmeyen lafları dayanak alarak, o kentin halk tarafından seçilmiş, dürüstlük ve onurunu her türlü değerin üzerinde tutan belediye başkanını lekeleme hakkına sahip değildir. Ne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ne de İzmir kamuoyunun varlığından bile haberdar olmadığı oğulları, Sayın Çakar'ın iddia ettiği türden çirkin ilişkiler içine girmemiştir, girmeyecektir de. Sayın Çakar, biraz araştırma yapma zahmetinde bulunsaydı, Kocaoğlu ailesinin çok uzun yıllardır devletle iş yapmadığını görürdü. Kendisini ispata davet ediyorum.''
 
star