HABERİN VİDEOSUNU İZLEYİN!

Aydın"da bir kamu kuruluşunda işçi olarak çalışan römork faresi, son üç yıldır Aydın merkez, Köşk İlçesi ve Umurlu Beldesi"nde kurulan semt pazarlarından onlarca çiftçinin römorkunu çaldı. Kendisini zengin olarak tanıtıp yene römork alacağı gerekçesiyle çaldığı römorkları çiftçilere satan hırsız, polisini ısrarlı takibi sonucu yakayı ele verdi. Bir römork imalathanesi ile işbirliği yaparak suç faaliyetlerini sürdüren hırsızın sorgulamasının devam ettiği ve şuanda 16 olan çalıntı römork sayısının daha da artabileceği belirtildi.
Edinilen bilgiye göre; DSİ 21. Bölge Müdürlüğü"nde işçi olarak çalışan Z.D. (50), 2006 yılından buyana Aydın merkez, Köşk İlçesi ve Umurlu Beldesi"nde kurulan semt pazarlarına ürettiği mahsullerini satmak için gelen 16 çiftçiye ait park halindeki römorkları traktörlerin arkasından sökerek bir başka traktöre bağlayıp götürdü. Çaldığı römorkları Aydın merkezde römork imalatı yapan H.Y"ye ait işyerine götüren zanlı, römorkları boyatıp üzerlerine Y. Römork Sanayi amblemi vurdurdu. İşyeri sahibi H.Y"ye römorklar için sahte yeterlilik belgesi ve fatura düzenleten zanlı, çalıntı römorkları satılığa çıkardı. Satış için görüştüğü çiftçilere zengin olduğunu ve bu yüzden eski römorkla uğraşmak istemediğini ifade eden römorkların kendisine ait olduğunu ancak belgelerini kaybettiğini ileri sürerek, kimliklerini aldığı çiftçiler adına bizzat satış işlemlerini kendisi takip etti. H.Y"den aldığı yeterlilik belgesi ve fatura ile römorkları tescilleten Z.D., römorkları sattığı kişilerin köylerine kadar götürerek teslim etti ve parasını aldı. Son 3 yıldır artan römork hırsızlıklarını takibe alan Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Köşk İlçe Emniyet Amirliği ile işbirliği yaparak hırsızların peşine düştü. Son dönemde satın alınan römorkların üzerindeki Y. Römork Sanayi ambleminden yola çıkarak çeşitli ipuçları elde etti. H.Y"ye ait işyerine basın yapan polis ekipleri çeşitli isimlere düzenlenmiş sahte fatura ve yeterlilik belgelerine ulaştı. Eldeki bilgiler ışında Z.D"yi Umurlu"daki evinde gözaltına alan polis ekipleri, zanlıyı sorgulamak üzere Aydın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Müdürlüğüne getirdi. Sorgulamasında suçlarını itiraf eden Z.D., çaldığı tüm römorkları kimlere sattığını tek tek açıkladı. Z.D"nin ifadeleri doğrultusunda römorkları çalınan ve çalıntı römorkları satın alan kişilere ulaşan ekipler, araçların tespit edilmesi için tüm mağdurları emniyete davet etti. Emniyetin karşısındaki boş araziye getirilen römorkların sahipleri tespit edilirken, soruşturmanın devam ettiği şuanda 16 olan çalıntı römork sayısının daha da artabileceği öğrenildi.
Yaklaşık 7 ay önce römorkunun Aydın merkez Eskiyeni Cami arasına park ettiği yerden çalındığını ifade eden merkez Işıklı köyü sakinlerinden Murat Demirkol, “Römorkumu pazaryerinde bıraktım. Ürettiğimiz malları satmak için pazaryerindeki işyerime döndüm. Çalışmaya devam ederken saat 9.30-10.00 gibi dolaştığımda römorkumun yerinde olduğunu gördüm ama akşamüzeri baktığımda ne römorkum vardı ne de başka bir şey. Traktörüm vardı, arkasından römorku söküp götürmüşler. Zaten rampaya koymuştum, birkaç metre aşağı ve sağa sola kaydırıp büyük bir ihtimalle bir başka traktöre bağlayıp götürmüşler. Hemen durumu Asayiş Müdürlüğüne bildirdim. Yaklaşık 6-7 ay önce çalıntı. Çünkü bir kış günüydü. Bu güne kadar hiçbir haber alamadım. Asayiş Şube Müdürlüğüne iyi çalışması ve takibi sonucu römorkumu buldum ama henüz römorkun benim olup olmadığını bildiren bir belge verilmediğinden dolayı kesin bir şey söylenmiyorum. Ben römorkumu iyi tanıyorum. İyi tanıdığım içinde bulunan bu römork benim römorkum. Çalan kişiyi tanımamama rağmen römorkumun üzerine B. Römork Sanayiye ait bir amblem vurularak Yenipazarlı Güner Arslan isimli arkadaşımıza satılmış” dedi.
Çalıntı römorku farkında olmadan satın aldığını kaydeden Güner Arslan ise, şunları söyledi: “Aydın Umurlu"da ve Nazilli"de römork arıyorduk. Bunu duyduk Umurlu"daki adresini öğrendik, gittik görüştük. Kendisini "Ben çiftçiğim. Küçük bir traktörüm var. 30 senedir bu römork benimdi. Ben bunu tadilat yaptırdım ama yine ses yapmaya devam etti. Bunun için yenisini alacağım" diyerek tanıttı. Yenisi 4 bin 500 ile 5 bin YTL arasında olduğu için ikinci el almak istedim. 2 bin 500 YTL"den kapağı açtı ve pazarlık sonucu bin 850 YTL"ye aldık. Köye kadar getirip teslim etti. 100 YTL aldığımda bin 750 YTL"sini de köye teslim ettiğinde verdim. Satarken de "Evraklarını kaybettiğini, römorkun kendi adına kayıtlı olduğunu, tekrardan benim adıma tescilinin yapılacağını" söyledi. "DSİ"de çalışıyorum bin 800 YTL maaş alıyorum. Maaşım iyi, ben eskiyle uğraşmayacağım" dediği için bende güvendim. Nüfus cüzdanımı verdim o işlemleri benim adıma yaptırdı. Ben şubatın 25-26 bu römorku aldım. 29 Şubatta benim adıma fatura kesildi. Önceki gün gece muhtar ile birlikte emniyetten 5-6 kişi gelip bana Z.D"den H.Y. yapısı römork aldın mı dediler. Duyunca bende şok oldum. Bende bankadan 36 aylığına aldığım kredinin taksitlerini ödüyorum. Römorkum giderse mağdur durumdayım. Ama devletin kestiği parmak acımaz. Yapacak bir şey yok”
Tespit çalışmalarının arından römorkların asıl sahiplerine teslim edileceği öğrenildi. Zanlı Z.D"nin sorgulamasının tamamlanmasının ardından Aydın Adliyesine sevk edileceği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.