Romatizma hastası olan ve yapılan iğnelerin ardından hayatını kaybeden Yeter Döşö'nün (60) eşi Ökkeş Döşö, eşinin bir ihmal sonucu hayatını kaybettiğini ileri sürdü. Ökkeş Döşö, "Eşimin ayaklarında romatizma vardı. Bunun için İslahiye Devlet Hastanesi Dahiliye Servisi'nde yapılan muayene sonucunda bir reçete yazıldı. Reçetedeki iğnelerden birini Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde yaptırdıktan sonra evimize gittik.
 
Akşam fenalaşınca İslahiye Devlet Hastanesi'ne getirdim. Burada muayene sonucunda eşime ağrı kesicilerin bulunduğu bir serum takıldı. Takılan serum yaklaşık olara iki ya da iki buçuk saatte bittikten sonra eşimle yürüyerek evimize gittik. Gece eşimin bir rahat uykudan sonra sabahın ilk saatlerinde 'Ben ölüyorum' diyen feryadı ile irkildim. Hemen yan komşumuzun arabası ile eşimi İslahiye Devlet Hastanesi'ne getirdiğimizde eşimin sol kolunda küçük bir nabız atmasının dışında hiçbir yaşam belirtisi bulunmuyor.
 
Acil servis doktorları tarafında acil ünitesinde yapılan tüm müdahalelerle rağmen eşim hayatını kaybetti. Doktorlar bana 'Amca başınız sağ olsun, eşiniz vefat etti' dediklerinde o anda sanki dünya başıma yıkıldı. Eşimi morga koyduktan sonra defin için verilen ölüm raporunda eşimin kalp ve solunum yetersizliğinden öldüğü belirtilirken, ben bu fikirde değilim. Eşimin cesedine otopsi yapılmasını ve eşimin ölüm nedeninin ne olduğunun araştırılmasını istiyorum" dedi.
 
Gözü yaşlı koca, eşinin yokluğuna alışamadığını ifade ederek, yetkililerden yardım istedi. Yeter Döşö'nün kızı Hatice Döşö ise, "Anneme yapılan iğnenin alerji yaptığını ve ölümüne neden olduğunu düşünüyoruz. Çünkü annem her gün çalışan, iş yapan bir kadındı. Annemin hiçbir rahatsızlığı bulunmuyordu, bir gün kalbim ağrıyor demedi. Annemin o iğneden sonra nefes almakta zorluk çektiğini kendi gözlerimle gördüm" diye konuştu.
 
Öte yandan yetkililer, ne serum içerisine katılan iğne ne de daha önce yapılan iğnenin ölüme sebebiyet vereceği ihtimalinin bulunmadığını belirterek, Yeter Döşo'nun ölümünün kalp krizine bağlı bir ölüm olduğunu belirttiler.