Aşkınızı bu azılı katile kurban etmemek yalnızca sizin elinizde, bizden söylemesi!
İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre teknolojinin romantizmi öldürdüğü ortaya çıktı.Günümüzde pek çok insanın karşı cinse karşı duygularını göstermek için bir anlamda sığındığı cep telefonları, 'Seni seviyorum' demenin en kolay ve en güvenilir yolu oldu.

Oysa aşkın dile getirildiği, üzerinde bir süre yazılıp çizilen, karalanan, yırtılıp çöpe atılan sonra bir daha, bir daha yazılan mektuplar ve şiirler, bu azılı düşman yüzünden tarihe karıştı.

Tıpkı kalem ve kağıdın yerini emaiilerin doldurduğu gibi... Araştırmada, 2 bin 558 insanın yaklaşık yüzde 62'sinin sevdiği insana hiç aşk mektubu yazmadığı ortaya çıktı.Katılımcıların yalnızca beşte birinin en az bir kere aşk şiiri yazdığı da yine araştırmanın sonuçlarından.

Ancak görünen o ki, cep telefonunda sevdiği kadına veya erkeğe 'Seni seviyorum' mesajları yazanlar azımsanmayacak kadar çok.

Andrew McLauglin, İngiltere üzerinde yaptıkları bu araştırmada, dünyanın en iyi aşk oyunlarının yazarı Shakespeare'in kendi milletlerinden olduğunu hatırlatarak, yazarın sonelerinden yararlanmak yerine insanların teknolojiye başvurmasının romantizmin gitgide kaybolduğuna işaret ettiğini belirtiyor.

Yalnızca İngiltere'de romantizmin öldüğünü düşünmek biraz iyi niyetli bir yaklaşım olsa gerek.Türkiye'de de artık yeni neslin cümlelerini sığdırmaya ve derdini anlatmaya çalıştığı en büyük yol,cep telefonları. Birbirine yanyanayken bile 'Seni seviyorum' mesajları atan çiftlerin olduğunu düşünecek olursak, romantizmin unutulduğu değil de bambaşka bir yoldan fazla teknolojik yaşandığı bir gerçek.

Buna 'teknoromantizm' demeyelim de ne diyelim?

GAZETEPORT