Kuşadası"nda yaşayan romanlar, hıdrellez günü bahar şenliğinde bir araya geldi. Öz Kuşadası Romanlar Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür ve Müzisyenler Derneği tarafından Kuşadası Belediyesi"nin katkılarıyla düzenlenen 2. Bahar Şenliği Atatürk Meydanı"nda yapıldı. 3 bin kişilik meydana 10 bin kişi toplanınca büyük bir izdiham yaşandı.
Yaklaşık 4 saat süren roman şenlik sırasında roman dans ekipleri ve oryantal dans gurupları ile harem gurubu muhteşem gösteriler sundu. Kuşadalıların yanı sıra, yerli ve yabancı turistlerin de büyük ilgi gösterdiği şenlikte sahneye çıkan guruplara 10 bine yakın izleyici, hemen hemen tüm parçalarda eşlik edince ortaya ilginç manzaralar çıktı.
Bu arada, Kuşadalı Romanların düzenlediği 2. Bahar Şenliği"ne konuk sanatçı olarak ise Ciguli katıldı. Söylediği birbirinden güzel parçalarla binlerce izleyeni coşturan ünlü sanatçı Ciguli, büyük alkış aldı. Ciguli konseri sırasında gerçekleştirilen havai fişek gösterisi ise hıdrellez kutlamalarına ayrı bir renk kattı.
Öz Kuşadası Romanlar Yardımlaşma, Dayanışma, Kültür ve Müzisyenler Derneği Başkanı Savaş Çadırcı, Kuşadalılar ile tatilcilere farklı bir eğlence yaşatmak için organize ettikleri şenliği beklediklerinin üzerinde bir ilgi görmesinin kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi. Çadırcı, uzun bir hazırlık döneminden sonra gerçekleştirdikleri şenliği geleneksel hale getirerek, her yıl düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.