Geçtiğimiz hafta Ilıcabaşı Mahallesi"nde barındıkları kamuya ait evler depreme dayanıksız olduğu için yıkılan 16 Roman Aile mahallede bulunan parka kurdukları derme çatma kulübelerde yaşamaya çalışıyor. Belediyeyi ve devleti kendilerine sahip çıkmamakla suçlayan 16 Roman aile “Şimdilik idare ediyoruz ama yarın yağmur yağıp havalar soğuduğunda biz ne yapacağız?” diyerek hem belediyeye hem de devlete tepkili olduklarını söylediler.
Şu anda geceleri parka, tahta parçalarından kurdukları çok sağlıksız haldeki sığınaklarda yaşayan romanlar, tuvalet banyo ve benzeri bir çok sıhhi imkandan yoksun yaşadıklarını, erkeklerin bir şekilde bu ihtiyaçlarını giderdiğini ancak, hanımların çok daha zor durumda olduklarını söylediler.
Aynı zamanda işsiz olduklarını ve evleri de olmadığı için kara kış öncesi kara kara düşündüklerini belirten Romanlardan Satılmış Gezer, Kamil Cambaz ve Emine Babadağ yağmur yağmaması için dua ettiklerini söylediler.
Kendilerinden ziyade çocukların ve bayanların daha zor durumda olduğunu ifade eden Satılmış Gezer ve Kamil Cambaz, barındığı evi yıkılan 16 ailenin Ilıcabaşı Mahallesi"ndeki Cennet Park"ta yaşamaya çalıştığını belirttiler. Buradaki barakaların da zaman zaman zabıta tarafından yıklmak istendiğini ifade eden Romanlar, seçim zamanında kendilerinden oy isteyen belediye başkanının da verdiği sözleri tutmadığını iddia ettiler. Hükümetin Roman Açılımı ve Başbakan"ın 3 çocuk tavsiyesine de değinen Romanlar, “Biz bir şekilde erkekler olarak parkta yatıyoruz, ama bayanlar için iş zor. Bayanlar geceleri tanıdıklarda yatıp kalkıyor. Ancak bu şekilde ne zaman kadar devam edecek bilemiyoruz. Ne olur yetkililer bize yardımcı olsun. Yağmur yağar ve havalar soğursa bizim işimiz çok zor olacak” diyerek yetkililere seslerinin duyurulmasını istediler.