Didim'de yaşayan Roman vatandaşların Selanik göçmeni oldukları için Roman kimliklerini kabul etmediklerini belirten Dernek Başkan Yardımcısı Bayram İşleyen “Derneğimizi kurduk ancak vatandaşlarımızın çoğu Selanik'ten geldiğimiz için kendini Roman olarak değil, muhacir göçmen olarak tanımlıyor” dedi.
Toplumda Roman kökenli vatandaşların hırsızlık ve benzeri durumlarla nitelendirildiğini belirten Bayram İşleyen “Vatandaşlarımızın çoğu Romanların toplumda yanlış lanse edilmesinden duydukları rahatsızlık nedeni ile kendi öz kimliklerini kabullenmiyor. Derneğe üye olurlarsa Roman olduklarını inkâr etme durumları ortadan kalkacağı için derneğe de üye olmuyorlar, destek vermiyorlar. Halkımızı toplumsal baskı yüzünden bir araya getiremiyoruz" dedi.
Didim'e ilk yerleşenler arasında Romanlarında olduğunu ve Selanik'ten mübadele ile gelen Romanların tarım ve hayvancılık ile uğraştığını ifade eden Bayram İşleyen “Bizler de alın teri ve emek harcayarak çalıştık. Hiç bir zaman genel anlamda yanlışa bulaşmadık ve ortak olmadık. Çocuklarımızı da böyle yetiştirdik. Artık vatandaşlarımızın bu kaygıları son bulmalı, Kürt Kürdüm, Alevi Aleviyim, Laz Lazım, diyorsa Roman da Romanım diyebilmelidir. Bizler zincirin bir parçasıyız ve ilçe de ve ülkede diğer insanlar kadar pay sahibiyiz. Ben Roman olduğumu söylemekten gurur duyuyorum. Bir araya gelemediğimiz için; çalışan bayanlarımızın çocuklarına kreş açma, Roman kültürünü yansıtan folklor ve kendi içimizde yardımlaşma çalışmalarımız gerçekleşemedi.” Şeklinde konuştu. Bayram İşleyen, bütün Roman vatandaşlarını kendilerine karşı olan önyargı duvarını yıkarak Rumelili Romanlar Kültür ve Dayanışma Derneğine üye olmaya ve kültürlerine sahip çıkmaya davet etti.