Sevda Hanım, ileri yaş ve gebeliğe bağlı diyabeti olmasına rağmen ilk bebeğini 20 Mart günü normal doğumla dünyaya getirdi.

"Riskli gebelik durumu beni normal doğum düşüncesinden hiç vazgeçirmedi" diyen Sevda Karakaya yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

"Doğumdan 1 hafta önce doktorum bana, herşeyin yolunda gittiğini, normal doğum için şartların uygun olduğunu söyledi. Bebeğimin kilosu artmazsa eğer (4 kilonun üstüne çıkmazsa), normal doğum yapabilecektim. Gece 3 civarında sancılanıp Central Hospital’a geldiğimde doğumun başladığı tespit edildi. Allah’tan bebeğim de aşırı büyümemişti ve normal doğum yapabilecektim.

Sancılarım artmaya başlayınca bir annelik iç güdüsü ile acaba sezaryen mi olsa diye düşündüm ancak o anda yanımda olan Emre Ebe Hanım bana büyük bir cesaret vererek normal doğum kararımı sürdürmemi sağladı. 3 saat içerisinde bebeğim kollarımdaydı ve sağlıklıydı. Doğumdan hemen sonra da sünnetini yaptırdık ve aynı gün içinde evimize gidiyoruz."

Central Hospital'da her ay düzenlenen Gebe Eğitim Programı'nın çok faydasını gördüğünü söyleyen Karakaya, "Özellikle Kegel egzersizlerini evde birebir uygulamam, normal doğumumu kesinlikle kolaylaştırdı. Doğumumu yaptıracak doktorumla eğitim verdiği sırada tanıştım. Bütün anne adayları doktorunun bilgisi ve tecrübesine güvenmek ister, gebeliğimin her aşamasında doktorum beni normal doğuma konusunda destekledi. Aynı zamanda diyet uzmanından da diyabetik bir gebenin nasıl beslenmesi gerektiği konusunda faydalı bilgiler edindim. Yenidoğan ev ziyareti programı hediyesi de ayrıca çok iyi düşünülmüş bir uygulama. Benim gibi ilk kez anne olanlar için oldukça faydalı. Eğitimden sonra da e-posta ile program koordinatörü Medine Hanım’la görüşmeye devam ettik, kafamdaki soru işaretlerini gidermek konusunda bana çok yardımcı oldu" şeklinde konuştu.