BÜYÜK bir sürpriz yaparak teknik direktörlüğe Hollandalı Frank Rijkaard"ı getiren G.Saray"ın transfer şifrelerini VATAN çözdü... Yerli transferde Mustafa Sarp ile sözleşme imzalayan Cimbom, Frank Rijkard"ın isteği doğrultusunda ise 4 bomba yabancı ile temasa geçti. Baros"un verimli olmasından sonra Çek pazarına yönelen G.Saray, Çek Milli Takımı"nda oynayan Jan Polak ve Tomas Ujfalusi"nin yanı sıra Rijkaard"ın eski öğrencisi Barça"lı Gudjohnsen ve Lucescu"nun takımı Shakhtar"ın Manchester City"ye kiraladığı Meksikalı Nery Castillo"yu almak için de harekete geçti.

YABANCI SAYISINDA KRİZ YOK

KİRALIK sözleşmesi biten De Sanctis"in yanı sıra Lincoln, Nonda ve Linderoth ile vedalaşacak olan Cimbom"da Baros ile Kewell ise elde tutulan iki yabancı. 6 yabancı hakkı olan Cimbom"un geniş transfer harekâtının en başında bulunan 4 yıldızın ise kim olduklarını sizin için araştırdık... İşte detaylar:

EIDUR GUDJOHNSEN (Barcelona): 30 yaşındaki İzlandalı oyuncu Rijkaard"ın eski öğrencisi. 1.85 boyunda, hücumda her bölgede ve kanatlarda oynayabiliyor. PSV, Bolton ve Chelsea formaları da giydi. Barça"da 2006"dan beri 73 maçta 10 golü var. Messi, Eto"o, Henry üçgeninde yedek kalıyor. Bir yıl daha sözleşmesi bulunuyor, değeri ise 4 milyon Euro.. Bu sezon Şampiyonlar Ligi, La Liga şampiyonluğu ve Kral Kupası"nı kazanan Barça"da 34 resmi maça çıkıp 4 gol attı. Son derece hızlı, kurnaz, teknik, heyecan veren, çabuk bir forvet adamı.

NERY CASTILLO (Shakthar Donetsk): Meksika Milli Takımı"nın yıldızlarından. Saviola tipinde bir oyuncu. 24 yaşında, 1.70 boyunda. Çok süratli bir oyuncu. Lucescu"nun takımı Shakhtar, Manchester City"ye 5 milyon Euro"ya kiralamıştı. 2012"ye dek sözleşmesi var ve 5 milyon Euro"luk bir değer biçiliyor.

TOMAS UJFALUSI (Atletico Madrid): 31 yaşında. Çek Milli takımının stoperi. 2011"e dek sözleşmesi var. Değeri 5 milyon Euro"nun üstünde... Kene gibi rakiplere yapışan, hava hakimiyeti mükemmel olan bir defans adamı. Sigma, Hamburg ve Fiorentina"da oynadıktan sonra geçen sezon Atletico Madrid"e geldi. 30 karşılaşmaya çıktı, golü yok.

JAN POLAK (Anderlecht): Çek Milli Takımı"nın ön liberosu. 28 yaşında ve 2010"da mukavelesi tamamlanıyor. 7 milyon Euro ediyor. Önceki sezon F.Bahçe"ye karşı da oynadı. Bir ara sakatlık geçirse de teknik kapasitesi ve mücadele gücü yüksek bir isim. Anderlecht"in temel taşlarından birisi olarak görülüyor. vatan