Ancak henüz çok az ilerleme kaydedilebildiği belirtiliyor.Santrale elektrik hattı çekilerek reaktörleri soğutan pompaların yeniden devreye sokulması hedefleniyor. Nükleer yakıt çubuklarının aşırı derecede ısınırak radyasyon yaymasını önlemek için reaktöre denizden su boşaltılıyor. 250 kilometre uzaklıktaki Tokyo'dan çok sayıda itfaiye aracı santrale yönlendirildi.

Santralin reaktörleri üzerinde hala beyaz bir bulut ya da duman tabakası var. Bunun sebebi bilinmiyor. Bu arada Japonya polisi faciada ölü sayısısının 6405'e ulaştığını açıkladı. Polise göre kayıp sayısı ise 10 bin 200. Ancak Kyodo haber ajansı, bu sayıların polise kayıtlı isimlere göre belirlendiğini, gerçek ölü sayısının onbinleri bulabileceğini bildirdi.

G7'den yenin yükselişine müdahaleSanayileşmiş yedi ülkenin oluşturduğu G7 grubu, facia ardından Japon yeninin ani yükselişini önlemek için harekete geçme kararı aldı. Aralarında Japonya'nın da bulunduğu G7 ülkelerinin açıklamasında kurlardaki aşırı dalgalanmanın kürese ekonomik istikrara tehdit oluşturduğu belirtildi ve yenin değerinin düşürülmesine yardımcı olunması konusunda uzlaşıldığı vurgulandı.

Açıklamadan sonra yenin değeri düştü, borsada hisselerin değeri arttı. Depremden sonra yatırımcılar Japonya'nın yeniden inşa maliyetini karşılamak için dışarıdaki paralarını çekeceği beklentisine girince yenin değeri artmıştı.