Açılışa Aydın Valisi Kerem Al, AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Coşkun, Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Yürekli, Başhekim Yardımcısı Dr. Hüseyin Akın, Hastane Müdürü Nufer Elmalı ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Başhekim Halil Yürekli, Aydın’da daha önceden radyoterapi merkezi bulunmadığını anımsatarak, “Sağlık Bakanlığının planlaması doğrultusunda 17 ayrı bölgeye Radyoterapi Merkezi kurulması kararlaştırıldı. Bu bölgelerden birisi de Aydın oldu. Biz bu merkezin ihalesini 1 yıl önce yaptık. Hizmet satın alma yöntemiyle 3 bin 500 metrekarelik bina firma tarafından yapıldı. Hizmet satın alma yöntemiyle bu merkezi Aydın’a kazandırmamız ayrıca önem taşıyor. Burada radyoterapi dediğimiz kanser hastalarının ışın tedavilerini gerçekleştireceğiz. Muğla ve Denizli’deki hastalarında tedavi için merkezimizi tedavi etmelerini bekliyoruz. Çünkü bölgemizdeki kamu kurumlarında böyle bir merkez yok. Sadece Denizli’de özel bir kurumda bu hizmet veriliyor. Radyoterapi Merkezi’ni Aydın’a kazandırmamızın ardından faaliyetlerimize başladık ve bugün ilk hastamızı kabul ettik. Merkez kurulmadan önce Aydın, Denizli ve Muğla’daki kanser hastaları tedavi için İzmir’e her gün gelip gidiyorlar veya 1-1,5 ay orada kalıyorlardı. Bu hizmetin Aydın’a getirilmesiyle bölgemizdeki kanser hastalarının yaşadıkları bu sıkıntı giderilmiş oldu” diye konuştu.

Bu gün amacımıza yeni bir halka ekledik. Açılışını yaptığımız ünitemizde kanser hastalarımıza son teknoloji ile tedavi sunuyoruz dedi.

Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında Atatürk Devlet Hastanesi’nin büyük bir ivme kazandığını ifade eden Yürekli, “Radyoterapi aynı zamanda ışın tedavisi de denilen oldukça pahalı, uzun süren ve bir o kadar zor, meşakkatli bir tedavidir. 15-30 gün süren seanslar da alınmaktadır. Ünitemize açıldığı 1 Aralık 2011 den beri 1703 hasta başvurmuş olup bu hastaların 222’sine Radyoterapi uygulaması yapıldı. Hastalarımızın 46’sı Aydın ilçelerinden, 36’sı il dışından hastalardır. İl dışından olan hastaların 29’u Muğla, 3 hasta İzmir, 1’er hasta Ankara, Denizli, Batman ve Sivas’ta ikamet etmekte olup tedavilerini merkezimizde almışlardır.145 hasta tedavisini tamamlamış olup, halen 90’a yakın hastanın tedavileri devam etmektedir” şeklinde konuştu.

NÜKLEER TIP ÜNİTESİ KURULUYOR

Kliniği kurmak için 1 yıl önce başlattıkları çalışmaların sona ermesiyle büyük bir mutluluk yaşadıklarını kaydeden Yürekli, şunları söyledi: “Bu hizmetin Aydın’da olmasının yanı sıra Hastanemizde verilecek olması ayrıca bizi mutlu ediyor. Çünkü biz olaya hizmet yarışı olarak bakıyoruz. Ayrıca Hastanemizde Nükleer Tıp (Sintigrafi) Ünitesi de kurulacak olup, ilimizdeki tüm sağlık kurumlarına ve hastalara hizmet verecektir. Bu merkezi de ilimize kazandırmak için çalışmalara başladık ve 6 ay içinde hizmet vermeye başlamayı umut ediyoruz” Başta Nazilli olmak üzere Aydın’ın en uzun yaşayan ve en sağlı bireylerin bulunduğu illerin başında geldiğine işaret eden AK Parti’li Gültekin Kılınç ise, “Nazilli’mizin ‘Uzun Yaşam Merkezi’ olarak anılması bizlere guru veriyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız Aydın sağlıklı ve uzun yaşam özelliği bakımında pilot bölge seçerek, tüm Türkiye’ye örnek gösterdi. Ama sadece bu özelliğimizle yetinmemeliyiz. Bunun yanında vatandaşlarımıza daha ulaşılabilir ve daha kaliteli sağlık hizmeti verebilmek için teknolojik gelişmeleri de yakinen takip etmeliyiz. Aydın Atatürk Devlet Hastanesi Radyasyon Onkoloji Kliniği’nin de bu bakımdan önemli yatırımlardan birisi olduğunu düşünüyorum. Aydınlı hemşerilerimize ve bölge halkına hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Aydın Atatürk Devlet Hastanesi Radyasyon Onkoloji Kliniği Vali Al, AK Parti’li Kılınç ve İl Sağlık Müdürü Tırpancı ile Başhekim Yürekli tarafından hizmete açıldı. Daha sonra kliniği gezen Vali Al, görevli uzman kadrosundan verilen sağlık hizmetleri ve ekipmanlar hakkında bilgiler aldı.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

20120428aw000062_02.jpg