Didim Belediyesi’nin katkılarıyla Mahir Özgür Damar İlköğretim Okulunun ek binası önünde ağaç dikimi yapıldı. Şenlik havasında geçen fidan dikim etkinliğine Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, Didim İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak, Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz,Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Hayırsever Beyazıt Damar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Apaydın ve Mehmet Çoban ile öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Etkinlikte ilk konuşan Mahir Özgür Damar İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Yıldırım, Orman Haftası dolayısıyla ve Didim Belediyesinin katkılarıyla etkinliğin düzenlendiğini belirterek, “Orman bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağıdır. Öte yandan kullandığımız araç gereçlerin çoğu ağaçlardan yapılır. Okulumuz öğrencilerine ağaç sevgisini aşılamak, ağacın önemini ortaya koymak ve unutulmamasını sağlamak için 48 Şubemizin her birine bir ağaç dikme sevgisi vermeye amaçladık” dedi.
Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise, öğrencilere hatırlarının sorarak başlarken soru cevap şeklinde öğrencilerin ağaçlar konusunda öğütler vererek, “Bu gün güzel bir hava var; bu güzel havaya sahip ilçemizi güzelleştirmek ve okulumuzun bahçesini yeşillendirmek için ağaç dikeceğiz. Sizlerden isteğim her sene bir ağaç dikeceğiz. İlk önce okulumuzun bahçesini sonra da etrafımızdaki yerlere ağaç dikeceğiz. Bu sayede yeşil bir çevreye kavuşacağız” dedi.
Konuşmaların ardından halk oyunları ekipleri gösteri yaptı. Ardından ilçe protokolü ile öğrenciler Didim Belediyesi’nce tahsis edilen fidanları toprakla buluşturdu.