Aydın"da bulunan eğitim alanında faaliyet gösteren sendikalar önümüzdeki günlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü"nün bankalarla yapacağı "Maaş Protokolü Sözleşmesi" öncesi Türk Eğitim Sen binasında bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulundular.
Toplantıya, Eğitim Sen Şube Başkanı Orhan Aygün, Eğitim İş Şube Başkanı Yener Bozkurt, Eğitim Bir Sen Yönetim Kurulu Üyesi Nural Çam, TEM Sen İl Temsilcisi Cengiz Yağış, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli"nin evsahipliğinde toplanarak bankaların vereceği promosyon konusunu görüştüler.
Toplantıda, kamuoyunda oluşan tereddütler dile getirilirken, eğitim çalışanlarının beklentileri ortaya kondu. Toplantıda ortak kanaat olarak görüşme masasına yansıtılması kararlaştırıldı.4/B ve 4/C li Sözleşmeli Çalışanların banka anlaşmaları bitmediği gerekçesi ile bu sözleşmenin dışında tutulduğu bilgisi üzerine bu konunun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşülmesi kararı alındı.. Toplantıda, şartname ve teklif mektubunun hazırlanışında yetkili sendikanın dahi görüşlerinin alınmadığı belirtilerek, “İdarenin bu işlemi kendi başına yapmış olmasının hoş olmadığı, bankaların teklif mektuplarının daha önceden idareye değil, belirtilen gün ve saatte komisyona vermelerinin daha uygun olacağı benimsendiği” vurgulandı.