Çiftçiye ödenen prim miktarlarındaki yüzde 10 düşüşe tepkiler sürerken Aydın"da Ziraat Odaları acil olarak bir toplantı düzenledi.
28 Ocak 2009 Çarşamba günü Aydın"da Aydın Ziraat Odasında yapılan toplantıda prim miktarındaki yüzde 10 düşüş ele alındı.
Düzenlenen toplantının içeriğiyle ilgili olarak bilgiler veren Didim Ziraat Odası Başkan Ahmet Çetin “Aydındaki toplantımız Aydın Ziraat Odası öncülüğünde yapıldı. Toplantıya 16 ilçemizin Ziraat Odası Başkanları, Meclis Başkanları, Tariş"ten yetkili arkadaşlar ile tarımla uğraşan diğer sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Çiftçiye ödenen prim miktarında yüzde 10"luk düşüş toplantımızın ana konusuydu. Düşürülen prim miktarlarının eski seviyeye çekilmesi ve çiftçinin Tarım Kredi ve bankalara olan borçlarının ertelenmesi veya ödeme şekillerinin yeniden ele alınması konusu değinildi. Bunun dışında geniş kapsamlı olarak bölge ziraat odalarıyla diyaloga geçilmesi ve çalışmaların yeniden değiştirilmesi konusu da ele alındı. Önümüzdeki günlerde de geniş kapsamlı bir toplantının yapılması da görüşüldü” şeklinde konuştu.
Çetin toplantıda ayrıca düşürülen prim miktarlarıyla ilgili olarak AK Parti Aydın Milletvekilleri Ahmet Ertürk ve Mehmet Erdem ile de görüştüklerini ifade ederek “ Milletvekilimiz Ahmet Ertürk Tarım Komisyonu üyesi olmasına rağmen düşürülen prim miktarından kendisinin haberdar olmadığını bize bildirdi. Bizde düşürülen prim miktarının kendisinin dahil haberdar olmamasını bürokrasiye bağlıyoruz. Eminim düşürülen bu prim miktarından da Başbakan Erdoğan"ın dahi haberi yoktur. Bizler bu durumun bürokrasiden kaynakladığını kansındayız” dedi.