ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Pompeo'nun yapacağı  Avrupa ziyaretine ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu. Ortagus, Pompeo'nun ilk olarak 6 Mayıs'ta Finlandiya'ya giderek Arktik  Konseyi'nin 11. Bakanlar Toplantısına katılacağını, daha sonra Berlin'e geçerek  Almanya Başbakan Angela Merkel ve Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile  görüşeceğini açıkladı.

Açıklamada, Pompeo ve Merkel arasında 7 Mayıs'ta yapılacak görüşmede,  Ukrayna, Rusya, Çin, Suriye ve Batı Balkanlar gibi ortak endişelerin ele  alınacağı kaydedildi.

Öte yandan, Pompeo'nun 8 Mayıs'ta Londra'ya geçerek, İngiltere  Başbakanı Theresa May ve İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt ile "global  öncelikler ve ikili ilişkiler" konularında görüşmeler yapacağı ifade edildi.

Açıklamaya göre, Avrupa ziyaretinin son günü olarak 9 Mayıs'ta  Grönland'e gidecek olan Pompeo, orada Grönland Başbakanı Kim Kielsen, Grönland  Dışişleri Bakanı Ane Lone Bagger ve Danimarka Dışişleri Bakanı Anders Samuelsen  ile bir araya gelerek, Kuzey Kutbu'ndaki ortak öncelikler ve Grönland'la daha  geniş iş birliği gibi konuları görüşecek.