122 TL"lik ceza karşısında ne yapacağını şaşıran itfaiye aracının şoförü M.O. ilk defa böyle bir şeyin başına geldiğini söyledi.

Olay akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Atatürk"ün vefatının 71. yılı nedeniyle sabah düzenlenecek anma etkinleri programı çerçevesinde Adnan Menderes Bulvarı"na Atatürk Posteri asmak için 09 DN 110 plakalı merdivenli itfaiye aracı görevlendirildi. İsminin açıklanmasını istemeyen itfaiye görevlisi konuyla ilgili açıklamasında “Anma etkinlikleri kapsamında M.O. yönetimindeki itfaiye aracı ile görevi ifa etmek üzere akşam saatlerinde Menderes Bulvarı"nda çalışmaya başladık. Atatürk posteri asarken, çalışmamız kapsamında trafik polisine de bilgi verdik. Hatta trafik polisi de bizimle birlikte trafik düzenlemesi yapmak için görev aldı. Bu sırada yolda tıkanıklık yaşandı. Yaşanan tıkanıklık üzerine, üst rütbeli bir emniyet görevlisinin talimatı ile trafik polisleri itfaiye aracında inceleme yaptı. Yapılan inceleme sonucu itfaiye aracının ruhsatı üzerinde bulunmaması ve trafiği tıkaması nedeniyle sürücüsü M.O."ya 122 TL ceza kesildi. Konuyla ilgili belediye yetkililerine de aradık. Ama hiç bir şey değişmedi” diyerek yaşadıkları ilginç olayı dile getirdiler.

Trafik polisleri, Beledienin yıllardır kullandığı resmi plakalı ve merdivenli itfaiye aracına 122 TL'lik cezanın kusur bölümüne "Aracın evraklarına ibraz edilmedi' ibaresine yer verdi.