İstanbul Esenler'de kimlik kontrolü yapan motorize Yunus ekipleri, durdurdukları bir aracın içindeki kas gevşetici ilaçlara uyuşturucu hap muamelesi yaptı. Polis, araçta bulunan 4 kişiyi kelepçeleyip gözaltına aldı. Karakolda ifadeleri alınan kişiler 4 saat sonra serbest bırakılırken, ilaçlarla ilgili hiç bir işlem yapılmaması akıllara keyfi gözaltı uygulamasını getirdi.

Özel araçlarıyla hasta ziyaretine giden Tuna Erdaş, Murat Demir, Fikret Topbaş ve İrfan Topbaş, motorize Yunus ekiplerinin kontrolüne takıldı.

Esenler'de Örnek Mahallesi girişinde durdurulan araçta bulunan 4 kişiye kimlik kontrolü yapan polis, İrfan Topbaş'ın çantasında 2 adet ilaç gördü.

İlaçlardan bir tanesi soğuk algınlığı için kullanılan Katarin, diğeri ise bir kas gevşeticiydi.

Polisler, kas gevşetici olan ilacın uyuşturucu hap olduğunu iddia ederek, araçta bulunan kişileri kelepçeyip göz altına aldı.

Yunus ekipleri, 4 kişiyi Doğancılar Karakolu'na götürerek nezarathaneye koydu. İfadelerini alınan kişiler 4 saat sonra serbest bırakılırken, ilaçların uyuşturucu hap olup olmadığı konusunda ise herhangi bir tespit yapılmadı.

Konuyla ilgili bilgi veren Murat Demir, polis ekipleri tarafından durdurulduklarını ve polisin yapılan üst aramasında İrfan Topbaş'ın çantasında iki adet hap bulunca kendilerine karşı üsluplarını sertleştirdiklerini söyledi.

Murat Demir, defalarca haplardan birinin Katarin, diğerinin ise kas gevşetici olduğunu, bunu isterlerse eczacılara da sorabileceklerini söylemelerine rağmen, polislerin kendilerine karşı sert davrandıklarını ve küfürlü konuşmaya başladıklarını belirtti.

Demir, "Polislerin üslupları değişti bir anda. Hakaretler yağdırmaya başladılar. Bunun uzerine 'bizimle böyle konuşamazsınız' dedik. Biri soğuk algınlığı diğeri kas ağrılarında kullanılan ilaç" deyince polisler de "biz bunlara uyuşturucu hap olarak işlem yaparız sabaha kadar nezarethanede yatacaksınız" dediklerini aktardı.

Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiç suçumuz olmamasına ragmen kelepçe taktılar ve hakaretler eşliğinde bizi karakola götürdüler. Karakola girdigimizde orada görev yapan polisler 'atın bu ş.......... nezarete dediler. Daha ifademiz bile alınmadan nezarethaneye attılar. Polislere 'neden bizi burada tutuyorsunuz?' dediğimizde 'kapatın lan çenenizi' gibi sözlerle bizi bastırdılar. Arkadaşım Tuna Erdas bacağından yaralı olduğunu söyledi ve raporum var dedi. 'O zaman sen ayakta bekle' dediler. "

Demir, 4 saat sonra polislerin ifadelerini aldıktan sonra serbest bıraktıklarını söyleyerek, polisler hakkında davacı olacağını söyledi.

Murat Demir, iki adet ilaç ile ilgili karakolda hiç bir işlem yapmadıklarını, ilaçların uyuşturucu hap olup olmadığının tespitinin yapılmadığını ve ilaçları kendilerine geri vermediklerini de söyledi.

"Madem bunlar uyuşturucu hap iseler neden bu konuda bir tespitte bulunulmadı" diyen Demir, yapılan uygulamanın keyfi olduğunu savundu.

CNNTürk