Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk"un, kendisini Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına almaya gelen polislere çay yaptığı, polislerin 3 saat boyunca evde arama yaptığı, tüm doküman ve bilgisayar kayıtlarına el koyduğu ortaya çıktı.
Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız, Milliyet"e İlhan Selçuk"un gözaltına alınışını şöyle anlattı:

Salona "buyur" etti
“Sabaha karşı 04.00 sularında başta bir başkomiser olduğu halde dört kişilik bir polis ekibi geliyor.
Kapıyı İlhan Selçuk açıyor, kendilerini gayet sakin karşılıyor, "Salona buyurun" diyor. Polis, "Sizi götürmeye geldik, gözaltı kararı var, evde arama yapacağız" diyor. İlhan Selçuk, "O zaman ben size çay yapayım" diyor. Polisler de şaşırıyor.
İlhan Selçuk"un yaptığı çayı içiyorlar. Evdeki arama üç saat sürüyor.

Bilgisayar kayıtlarına el kondu
Arama sonunda evden 07.30"da çıkarıp kendisini Terörle Mücadele Şubesi"ne götürüyorlar. Polis, arama sırasında bilgisayarının harddiskine, disketlere ve masasındaki dosyalara el koyuyor. Kendisi bilgisayarı çok kullanmazdı, daha çok okurlarından gelen elektronik postalara bakmak için kullanırdı, yazılarını elle yazardı.
Dün akşamüstü aynı polis ekibi gazeteye geldi ve savcılık kararını göstererek odasında arama yaptılar. Odasındaki bilgisayarın hard- diskini de söküp götürdüler. Buna ilişkin bir de tutanak tutuldu.”


Kendisi sorguda köşesi boş kaldı
Ergenekon soruşturması kapsamında önceki gün gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk"un, gazetenin ikinci sayfasında yer alan dünkü köşe yazısının yeri boş bırakıldı.
İlhan Selçuk"un Cumhuriyet gazetesindeki “Pencere” isimli köşesi boş olarak, imzasıyla yayımlandı. Selçuk"un köşesinin hemen altında ise yazarın “Düşünüyorum Öyleyse Vurun” başlıklı kitabının reklamına yer verildi.
Selçuk"un gözaltına alınmasının ardından Cumhuriyet gazetesi bugün “Başyazarımız İlhan Selçuk, darbe dönemlerini çağrıştıran bir operasyonla gözaltına alındı” sürmanşeti ve “Susturamayacaklar” manşetiyle çıktı.

Milliyet