AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz ÖZDEMİR- Dernek Başkanı Nurettin Yüce basın açıklamasının okunmasından önce yaptığı konuşmada “İki günde 5 meslektaşımız, 24 askerimiz şehit oldu; 18 askerimiz ise yaralandı. Çok acı günler yaşıyoruz. Artık terörün sonu gelsin; kökü kazılsın istiyoruz. 20 sene yetiştirdiğimiz fidanlarımızı pis hainlerin tuzaklarıyla toprağa veriyoruz. Tüm şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Daha sonra drneğin  İkinci başkan Mehmet Işık basın açıklamasını okudu. Açıklamada kısaca şu ifadelere yer verildi:  “ Haçlı savaşlarından itibaren yurdumuzun üzerinde kirli emelleri olan ülkelerin ulusumuzun birlik ve beraberliğini bölgede güçlü bir devlet olmamızı bugünde içine sindiremeyen  dış güçler ile bunların uzantıları olan satılmış iç hainlerin yaptığı her türlü terör eylemlerini şiddet ve nefretle kınıyoruz.

Son günlerde KCK eylem ve fiilerinden tutuklanan kişilerin haksız yere tutuklandıklarını bahane ederek terör örgütüne müzehir kitleyi de arkasına alan, halkı tahrik edip, kışkırtarak saldırıların başında bulunan dokunulmazlık zırhına sığınarak polis ve askerimizle tartışan BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Van Milletvekili Özdal Üçer’in sarfettikleri söz ve beyanların TBMM çatısı altında ettikleri yemine sadakat etmeyerek miletin vekilliğine hiç yakışmayan tutum ve davranışlarda bulunmalarını kınıyoruz.

Meydana gelen bu terör eylemleri ve müessif olayların karşısında “Yaratılan devrim yapmaz ise, Yaratan kıyamet gönderir” vecizesinden hareketle TBMM çatısı altında bizleri temsil eden sağduyulu milletvekillerimizden yapılması gereken hukuki süreci başlatarak acilen etkin tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz.” 

dsc_0045.20111021134421.jpg