Her geçen sene camiada sayısı azalan G.Saray Liseliler"in iyice huzursuz olması üzerine başkan Adnan Polat, lise mezunu ama üyelik işlemi yapmayan 400 kişiyi üye olmaları için davet etti

G.SARAY"DA 27 Mart"ta yapılacak başkanlık seçimi hem yeni yapılanma hem de yeni tüzük açısından çok önemli. Değişen dernekler kanununa göre tüzüğünü yenilemeyen tek büyük olarak G.Saray kaldı. Ve en geç mayıs ayında tüzük yenilenmiş olmalı. Ama kendi içerisine kapalı bir camia olan G.Saray"da tüzüğün kimin tarafından nasıl değiştirileceği büyük bir merak konusu. Çünkü yeni kanunla birlikte kulübe veya derneğe üye olmak için sicil kurulu değil, yönetim kurulu direkt olarak yetkilendiriliyor. Bu da G.Saray Liseliler"i endişelendiriyor.

YÜZDE 3 ÜYE ALIMI VAR

TÜZÜĞÜ gereği her sene kulübe mevcut üye sayısının sadece yüzde 3"ü kadar üye yapabilen, bunda da önceliği lise mezunlarına veren G.Saray"da her geçen yıl liseli sayısı iyice azalıyor. Örneğin bu sene liseden 147 kişi mezun olacak ve bunlarını en fazla yüzde 50"sinin kulübe üye olacağı öngörülüyor. Bu matematik devam ederse her sene ortalama 350-400 kişinin üye olduğu G.Saray"da 4 yıl sonunda çoğunluk liseli olmayan üyelerin eline geçecek. Son 3 yıldır liseliler büyük bir çabayla geçmişte liseden mezun olup kulübe üye olmayan arkadaşlarını hızla üye yapmaya başladılar.

MEKTUPLAR YOLLADI

BU durumun farkında olan başkan Adnan Polat büyük bir jest yapmaya hazırlanıyor. Liseden mezun olup kulübe üye olmayan 400 kadar G.Saraylı"yı bulduran Polat bu kişilere tek tek mektup yazarak kulübe üye olmaları için çağrıda bulundu. Hızla değişen üye matematiği sonrasında liselilerin çoğunluğu 4 yıl içinde kaybedeceği G.Saray"da bu durum “Başkanın büyük jesti” olarak yorumlanıyor. Çünkü Polat camiada “liseli olmayanların” temsilcisi olarak görülüyor.

ŞU anda G.Saray"ın kaydı açık tam 7721 üyesi bulunuyor. Bunların 4 bin 500"ü liseli geri kalanları da alaylı olarak hesaplanıyor. /vatan