Suriye asıllı Fehman Hüseyin'in telsiz konuşmalarında, örgütün içinde gençlere yönelik yapılan Zerdüştlük propagandasının ters teptiği, birçok üyenin baskılar yüzünden örgütten kaçtığı ortaya çıktı.
 
Son zamanlarda örgüt içerisinde yapılan telsiz konuşmalarında PKK'nın Zerdüştlük baskısı örgütte çatlaklara neden olduğu öğrenildi. Dağa yeni çıkan Müslüman gençlere Zerdüştlüğün dayatılmasından dolayı örgütten kaçışlar başladı. 'ROJHAT' ve 'ANDOK' kod adlı telsizler arasında yapılan konuşmalar bu kaçışları teyit etti.
 
Örgüt çaresiz
 
ROJHAT kod adlı telsizde örgütün Suriye sorumlusu Fehman Hüseyin'in, muhtemelenTürkiyesorumlusuna ait olan 'ANDOK' adlı telsizle yaptığı konuşmada, örgüte katılan gençlerin Zerdüştlük dayatması yüzünden kaçtığı konu ediliyor. Ayrıca telsizde geçen konuşmalarda örgüte yeni katılan gençler hakkında raporların hazırlandığı ve dini görüş ve yaşantıları hakkında da eleştirilerin yer aldığı da dinlemeye takıldı. Bu eleştirilerin ise İslam dininden vazgeçmeyen gençlere yönelik olduğu ve
 
Zerdüştlüğü kabul etmemelerinden kaynaklandığı öğrenildi. Bu konuda üstlerinden yardım isteyen örgüt militanlarının çaresizliği de telsiz dinlemelerine takıldı.
 
İşte o telsiz konuşmaları
 
'ROJHAT' kod adlı telsizi kullanan Fehman Hüseyin ve Türkiye sorumlusunun kullandığı 'ANDOK' kod adlı telsiz arasında geçen konuşmalarda din baskısı yüzünden örgüte yeni katılan gençlerin firar ettiği ortaya çıktı.
 
İşte ROJHAT ve ANDOK adlı telsizler arasında geçen konuşmalar:
 
ROJHAT: "Arkadaşların raporları vardı. Bazı arkadaşlarda gelmişlerdi (örgüte yeni katılanlar) bu sonuçlar hakkında bazı arkadaşların raporları vardı. Ve bu raporlarında bazı hususları dile getirmişlerdi, bazı eleştiriler vardı. Yani her ne kadar her şey doğru veya değil şey yapmıyoruz ama arkadaşların o raporlarının değerlendirmeleri ve bazı hususları "
 
ANDOK: Eee
 
ROJHAT: "Özellikle yeni arkadaşlarla ciddi şekilde tenkitler var. Arkadaşlar yansıttılar şey olmuş".
 
ANDOK: eee
 
ROJHAT: "Yani arkadaşlar ile üslup yöntem eksiklikleri var. Onun için yani mesela gecen sefer de 'Sıyar' içinde gecen gün arkadaşlar eleştiri yaptılar. Ama esas bu din meselesi, psikolojik, yeni arkadaşlar içerisinde rahatsızlıklar var yani mesela birçok firarlar falan bunlardan dolayı olduğunu söylüyorlar. Bilmiyorum bazı arkadaşların ismini de söyleyebiliriz. Mesela hakkında eleştiri yapılanlardan birisi Erbil arkadaş, yeni savaşçıların yaklaşımları."
 
ANDOK: "Doğrudur".
 
'Zerdüştlerden' kaçiş başladı
 
Terör örgütü PKK yöneticilerinden 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in yaptığı telsiz konuşmaların da Zerdüştlük baskısı yüzünden örgütten kaçışların başladığı ortaya çıktı. Müslüman Kürt gençlerini kandırarak dağa çıkaran örgütün Zerdüşt yüzünü gören gençlerin kaçmaya çalıştığı öğrenildi. Bu kaçışlar 'Bahoz Erdal' kod adlı Suriye uyruklu Fehman Hüseyin ve ANDOK kod adlı telsizi kullanan militan arasında geçen konuşmalara yansıdı.
 
milligazete