Avcı, örgütün Avrupalı gençleri de zehirlediğine dikkat çekerek, Avrupa Birliği ülkelerinin PKK ile mücadele etmesi için bunun bile yeterli sebep olduğunu söyledi. Ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değeri 2 milyon Euro'yu buluyor. 
 
Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı belirlenen 27 P 9851 plakalı TIR'ı takibe aldı. Eroinin nereye götürüleceğini belirlemek için takibe başlayan ekipler, 24 Kasım Perşembe günü akşam saatlerinde Eskişehir polisi ile birlikte TIRa operasyon yaptı. TIRın yakıt deposunda 140 ayrı pakette 71 kilo 300 gram eroin ele geçirildi. Gözaltına alınan TIR sürücüsü A.A., "Uyuşturucu madde satmak" suçlamasıyla sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı. 
 
Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, ele geçirilen eroinin Afganistan ve İran üzerinden Türkiye'ye getirilerek Avrupa'ya götürüleceğini söyledi. Avcı, bir doz eroin için 0,1 gramının yeterli olduğunu hatırlatarak, 713 bin insanın kullanmasının önlendiğini söyledi. Ele geçirilen eroinin terör örgütü PKK tarafından Avrupa'ya sevk edildiğinin belirlendiğini hatırlatan Avcı, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin gençlerini eroinle zehirleyen bölücü terör örgütüne tavır alması için bunun bile yeterli olduğunu kaydetti. 
 
Avcı şöyle dedi: "Avrupa'da uyuşturucu işlerinin büyük bölümü örgütün elindi. Ele geçirdiğimiz eroinde bu sevkıyatlardan biriydi, darbe vurduk. Örgüt bu yolla Avrupa gençliğini de zehirliyor. Avrupa'nın bölücü örgüte bir de bu açıdan bakarak davranması gerekli. Avrupa gençliğini koruyacaksa bunun için örgüte tavır alması lazım." 
 
Bu arada Adana'da bu yılın 11 ayında 2 ton 93 kilogram esrar, 75 kilo 109 gram da eroin ele geçirildi. Polis, ayrıca uyuşturucu madde kullandıkları gerekçesiyle bin 400 kişi yakaladı. Bunların 250'sinin eroin kullandığı bildirildi.