Bilet fiyatlarının düşüklüğünden yakınan Aydın, “Yüzde 9 kazancımız var. Biz bu kazançla nasıl geçinelim” dedi.

Yılbaşılarında ve özel çekilişler ile geçmişte büyük dikkat çeken, ancak günümüzde bahis oyunlarının oynanmasının yasallığa kavuşmasının ardından, eski ilgiyi üstünde toplayamayan Milli Piyangocular, sıkıntılar yaşıyor.

Aydınlı Milli Piyangocu Hüseyin Aydın yaptığı açıklamada kar marjının düşük olduğunu kaydederken, geçinmenin kendileri için zor olduğunu ifade etti.

Satışlarının eskisi gibi olmadığını ifade eden Aydınlı Milli Piyango satıcısı Hüseyin Aydın şunları söyledi: “Herşeye zam geliyor. Ancak bizim kazancımız aynı. Milli Piyango İdaresi’nden aldığımız bilet sayısı da belli. Yüzde 9 kar ile, bin TL’de 90 TL kazanıyoruz. Bu bilet satışlarıyla evimizi geçindirmemiz imkansız. Biz bu kazançla nasıl geçinelim. Yüzde 9’luk kar marjı yüzde 20’ye çıkarılmalı”

“İKRAMİYELER DÜŞÜK”
23 Nisan çekilişinde büyük ikramiye olarak 3 Milyon TL verdiklerini belirten Aydın, “İkinci büyük ödül 30 bin TL idi. 9 Mayıs çekilişinde ise 2 milyon TL’lik büyük ödül var. Bileti 4 TL’den satıyoruz. Fiyatlar, ikramiyelerle dengeleşmiyor. Bundan dolayı halk milli piyangodan uzak duruyor. Buna bir çözüm bulunmalı. Yoksa çok sevdiğimiz işimizi bırakmak zorunda kalacağız” diye konuştu.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg