Pirinç, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, siyasetin, toplumda tartışma halinde olan millet çıkarlarının ve sorunlarının uzlaştırılması faaliyeti olduğunu ifade etti.
Siyasetin demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu dile getiren Pirinç, şunları kaydetti:
''Siyasi partiler memleketimizin sorunlarının çözümü için vardır. MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, partilerinin Nazilli ilçe kongresinde yaptığı konuşmasında, milletvekilimiz Gültekin Kılınç'a partimize ve dünya ülkelerinin kendilerine örnek aldığı büyük devlet adamı Başbakan Erdoğan ile ilgili talihsiz, suçlayıcı açıklamalarda bulunmuştur.
AK Parti Aydın Milletvekilimiz Ali Gültekin Kılınç, yaptığı basın açıklaması ile nezaket kuralları içinde Uzunırmak'a kapsamlı açıklamalarla cevap vermiştir. Bu açıklamalar Uzunırmak'a adeta siyasi bir derstir. Biz AK Parti Nazilli ilçe yönetimi olarak Sayın Milletvekilimizin yaptığı açıklamalara aynen katılıyoruz. Bir siyasetçi konuşacaklarını on düşünüp bir söylemelidir. Sonradan 'yanlış anlaşıldım' deyip açıklama gereği duymanız, bir erdemlik gibi görünse de burada yaptığınız maksadını aşan konuşmalar gerçek dışı olduğu için üzücüdür.''