Tunceli'deki bir konserde 'terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan sanatçı Pınar Sağ ile Grup Munzur üyeleri hakkındaki karar, sanık eylemlerinin, 3. Yargı Paketi'yle yürürlüğe giren 6352 Sayılı Kanun çerçevesinde incelenmesi için ileri bir tarihi ertelendi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Pınar Sağ gelmezken, avukatı Zeynel Öztürk, diğer sanıklar Özlem Gerçek ile Ercan Duman mahkemede hazır bulundu. Duruşmada tutuksuz sanıklar Gerçek ve Duman'ın iddianameye ilişkin savunmaları alınırken, söz alan avukat Ümit Sisligün, 3. Yargı Paketi ile yürürlüğe giren 6352 Sayılı Kanun çerçevesinde Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu davalarla yetkili olmadığını belirtti. Sanıklara isnat edilen eylemin suç olmadığını savunan Sisligün, eylemin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 10. maddesi kapsamında fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini, sanıkların beraatini istediklerini ifade etti.
Pınar Sağ'ın avukatı Zeynel Öztürk, bilirkişi raporundaki 'Kırmızı Gül' isimli türkünün sözlerinde 'Toprağına çapa çaldık' cümlesinin olması gerektiğini, maddi hata nedeniyle bu sözcüğün 'Toprağına çapı çaldık' şeklinde yer aldığını dile getirdi. Öztürk, bu hatanın düzeltilmesini istedi.

Daha sonra savcı esas hakkındaki mütaalasını verdi. Sanıklar hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan kamu davası açıldığını belirten savcı, son yürürlüğe giren 6352 Sayılı Kanun'un geçici 1. maddesi gereğince davanın ertelenmesini istedi.

Talepleri değerlendiren mahkeme, sanıkların eylemlerinin 6352 Sayılı Yasa kapsamında değerlendirilmek üzere dosyanın incelenmeye alınmasını kararlaştırarak davayı 18 Ekim'e ertelendi.
Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi 27 Ocak 2011 de sona eren başka bir davada Pınar Sağ'ı 10 ay hapis cezasına çarptırmıştı.