İngiliz Times gazetesi, Afganistan'daki ABD ve NATO güçlerinin komutanı Amerikalı General David Petraeus'un görevinden ayrılacağını yazdı.

Gazetenin manşetinden duyurduğu ve kendi kaynaklarına dayandırdığı haberde, Pentagon'un General Petraeus'un yerine yeni bir komutan atama hazırlığında olduğu kaydedildi.

Pentagon'un basın sorumlusu Geoff Morrell'in "General Petraeus harika bir iş yapıyor ancak 11 Eylül saldırısından bu yana durmadan çalışıyor ve bunu sonsuza kadar yapamaz" dediğini aktaran Times, Morrell'in ayrıca ABD yönetiminin Petraeus'u görevinden almayı düşündüğünü söylediğini bildirdi.

Gazete, Pentagon'un bunun "doğal bir gelişme" olacağı konusunda ısrarcı olduğunu belirtirken, General Petraeus'un ABD Başkanı Barack Obama ile ABD askerlerinin Afganistan'dan çıkarılması takvimi ve bu ülkeye gönderilen Amerikalı asker sayısı gibi konularda geçmişte anlaşmazlıklar yaşadığına dikkati çekti.

Times, Petraeus'un Washington'a döndükten sonra siyasete girebileceğini ancak kimilerinin siyasetin Amerikalı general için uygun olmadığını söylediğini aktardı.

AA