Petekkaya, geçtiğimiz hafta TÜMSİAD Genel Merkezden Genel Başkan Yardımcısı Servet Samsama, Genel Sekreter M. Cengiz Meitn, Afyon Şube Başkanı Mehmet Emin Birliktir, İzmir Şube Başkanı Mehmet Ceylan, Denizli Şube Başkanı Ömer Hakan Baki, Uşak Şube Başkanı Muhterem Balta ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Aydın’da gerçekleşen Ege Bölgesi 2011 yılı 1. Koordinasyon Toplantısını değerlendirdi.
TÜMSİAD’ın Türkiye teşkilatlanması kapsamında şubeler arası işbirliği imkânları ile şube gelişimlerinin ele alındığı ilk bölgesel toplantıyı Ege Bölge Koordinasyon Toplantısı olarak Aydın’da düzenlediğini hatırlatan Özcan Petekkaya, “TÜMSİAD ailesi olarak girişimcilerimiz ve işadamlarımızı katkılarının alınmasıdır. Toplantının amaçlarından bir diğeri; Türkiye’nin en özel yerlerinden birisi olan Ege Bölgesinin gelişimi konusundaki düşüncelerinin ve uygulamaya yönelik pratik değerlendirmelerinin alınması ile gelişime katkı sağlayacak, geçmişten gelen engin deneyimlerinin paylaşılmasıdır. Bu çerçevede Üniversite Sanayi işbirliği kurulduğumuz ilk yıllardan bu yana önemsediğimiz konuların başında yer almaktadır. Bundan önce TÜMSİAD’ın çeşitli toplantılarında da önemle vurgulandığı üzere, TÜMSİAD toplantıları bir tanışma, kaynaşma ortamı sağlayarak; ortak düşünce geliştirme, deneyimleri paylaşma ve izlenimleri değerlendirme ortamıdır. TÜMSİAD’ın Ege Bölgemizde bölgesel nitelikteki ilk toplantısı olan bu etkinliğimizin hem gelenekselleşmesi hem de kurumsallaşması için bir çalışma çerçevesini de hazırlamış olacağız” diye konuştu.
TÜMSİAD’ın Ege Bölgesinde etkin bir sivil toplum kuruluşları olarak yer almasını sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Petakkaya, “Bu konuda üyelerimize vizyon katmak, Bölgeyi kalkındıracak projeler hazırlamaktır. Diğer yandan TÜMSİAD bir öğrenen organizasyon olma yeteneğine kavuşmak yolunda çaba harcarken diğer yandan da, Bölge içinde yer alan Şubelerin teşkilat yapılanması ile etkin faaliyet gösterme noktasındaki eksikliklerin giderilmesi yönünde ortak akıl ve çalışma ortamının da sağlanmasıdır. Bu kapsamda Şube çalışmalarımız içinde Bölge illerimizde Sektör envanterlerinin hazırlanarak, buna yönelik olarak da önceliklendirilecek sektörlerde proje yapılabilirlik imkanlarının belirlenmesi de bölge toplantılarının diğer önemli bir amacıdır. Bu kapsamda bölgede var olan fırsatların ortaya çıkartılarak bu konuda üyelerimizin bu fırsatları değerlendirerek girişimcilik kabiliyetleri ile bu fırsatları Bölge kalkınmasını artırmaya yönelik olarak kullanmalarına da imkan vermek amaçlarımızdan bir diğeridir” şeklinde konuştu.