Futbolcuların yeteneklerine göre kendi kendilerine karar verebildiği yeni PES'in Türkiye'deki fiyatı yine iki kattan daha fazla olacak.

HT Ekonomi'den Necdet Çalışkan'ın haberine göre; Japon video oyunları üreticisi Konami'nin, Pro Evolution Soccer (PES) 2010 piyasaya çıktı. Kanadalı rakibi Electronic Arts'ın (EA) futbol oyunu FIFA 2010'un karşısına yapay zeka ile çıkan PES 2010'un dünyadaki satış fiyatı 28 dolar ile 57 dolar arasında değişirken, Türk oyun tutkunları Konami'nin en gerçekçi futbol similasyonuna erişmek için en az 124 dolar ödeyecek.

En az 1 GB ram ve 2.0 GHz hızında işlemci gerektiren PES 2010, daha gerçekçi futbol deneyimi için oluşturulan yapay zeka motoru, 360 derece kontrol ve "Kulüp binası", "Stadyum" ve "Ofis" alanlarına ayrılan geliştirilmiş Master Lig moduyla sahaya çıkıyor.

PlayStation 3 (PS3), Xbox 30, PC ve cep telefonarı için satışa çıkan PES 2010, PS2 ve PSP için 5 Kasım ve Wii için 19 Kasım'da piyasada olacak.

Yeni yüzü Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi olan PES 2010'un özellikleri şunlar:

- Yeni aydınlatma sistemi ile oyuncu ifadeleri, elden geçirilen çimen ve sahalarla stadyumlar daha gerçekçi hale geldi.

- Top sürme, çalım ve şut çekme animasyonları ön plana çıkarıldı. Oyuncunun dururken veya koşarken verdiği paslar arasındaki tempo artıtıldı.

- Yeni eklenen tezahürat ve sevinçlerle taraftarlar maçta meydana gelen pozisyonlara bağlı olarak tepkilerini anlık olarak ta verecekler./hürriyet