TÜBİTAK'ın popüler bilim dergisi ''Bilim ve Teknik'', bu ayki sayısında farklı bir şekilde hazırlanmış elementlerin periyodik tablosu posterini okurlarına sunuyor.

Klasik periyodik tablodan daha farklı ve modern bir şekilde 57x82 santimetre boyutlarında, parlak siyah zemine hazırlanan poster, saf ya da safa yakın element örneklerinin yüksek çözünürlükteki gerçek görüntülerini içeriyor, ayrıca her elementin kendine has özelliğini fotoğraflarla anlatıyor.

Bazı elementlerin fotoğraflarında, küçük miktarlarını içeren radyoaktif mineraller ya da yapay cisimler dikkati çekiyor. Posterde ayrıca elementlere adlarını veren bilim adamlarının, kıtaların, ülke ve gezegenlerin fotoğraflarını da görmek mümkün.

Elementlerin gerçek görüntülerini içeren fotoğraflar yıllarını elementlerin koleksiyonunu yapmaya ve fotoğraflarını çekmeye adamış popüler bilim yazarı Theodore Gray'e ait. Elementleri tüm gerçekliğiyle sergileyen poster, ilgi alanı sadece kimya değil, genel bilim olan herkesin başvurabileceği bir kaynak olarak hazırlandı.

TÜBİTAK Bilim ve Teknik dergisi, iki ayda bir etkileşimli bilim DVD'leri ve değişik posterler vermeye devam edecek.