Pepe ve Keloğlan çizgi filmlerinde Alevilik ve modernlik propagandası yapıldığını iddia eden İsmailağa Cemaati, bu çizgi filmlerle küçük çocukların zihinlerinin kirletildiğini iddia etti.

İsmailağa Cemaati kafayı çizgi filmle bozdu. TRT Çocuk kanalında yayınlanan Pepe ve Keloğlan çizgi filmlerinde Alevilik ve çağdaşlık propagandası olduğunu öne süren Cemaat, internet sitesinde yayınladığı yazıda bu çizgi filmlerle küçük zihinlerin kirletildiğini iddia etti.

“Nene başını Alevi gibi bağlamış”

Pepe karakterinin babaannesinin başındaki örtü ve dedesinin bıyıklarından rahatsız olan Cemaat’in, animasyon karakterlerinin zeybek, horon gibi oyunlar oynamasından da rahatsız olduğu görüşüyor. Pepe’nin annesinin başının açık olmasından da rahatsız olunduğu görülen açıklamada şu ifadelere yer veriliyor:

"Pepe denilen adının bile gavurca olduğu bir çizgi film de şu anda çocuklar arasında çok izlenen çizgi filmler arasında. Çocuklarınızı öyle bir zehirlemenin peşindeler ki: Daha konuşmayı bilmeyen ufacık animasyon karakteri zeybek oynuyor, horon tepiyor… Pepe’nin de bıyıkları ağzına kadar dolan bir dedesi, başını Aleviler gibi bağlayan bir nenesi, tam çağdaş bir anne ve babası (!) bulunuyor."

Cemaati çok kızdırdı!

video için tıklayın


İsmailağa isimdeki şifreyi çözdü!

Keloğlan çizgi filmine de saldıran Cemaat, filmde yer alan “bilge can dede” karakterinin adındaki “can” ve “dede” kelimelerinden yola çıkarak, bu çizgi filmde de Alevilik propagandası yapıldığını iddia ediyor:

"Çizgi filmin en ilginç tarafı da sözde iyilerin tarafında olup, kötüleri büyüleri ile durduran “Bilge Can dede”.

Karakterin tipi tam bir Alevi dedesi. Adı da zaten “can” ve “dede” kelimelerinden oluşuyor. Bildiğiniz gibi “can” kelimesi Farsça'dan gelen ve Alevilerin çokça kullandığı bir kelimedir.

Yani anlayacağınız çizgi filmde büyü ve sihrin yanında tam bir Alevilik propagandası yapılıyor. Aleviliğin bir din konumuna getirildiği şu günlerde TRT ÇOCUK kanalının hangi mahfillere hizmet ettiğinin sorgulanması gerekiyor."