'Fasl-ı Rembetiko' olarak tanımladıkları tarzlarıyla dinleyicilerine özel bir müzik ziyafeti sunan Café Aman İstanbul, önceki akşam Ghetto'da Pelin Batu'yla birlikte sahne aldı. Türk ve Rum müzisyenlerden oluşan grup, Osmanlı fasıl geleneği ile 'Café Aman' müzik kültürünü, Rumca ve Türkçe olan keyifli bir repertuvarla müzikseverlere sundu.

BABASI İNAL BATU VE GÜNERİ CİVAOĞLU'NDAN YORUMLARI ALDI
Konserde Café Aman İstanbul bir ilke imza atarak, Rembetiko'ya gönül vermiş bir sanatçıyı, Pelin Batu'yu misafir etti. Pelin Batu misafir sanatçı olarak Café Aman İstanbul'un yıllanmış Rembetikolarına eşlik etti ve sahnede şarkı söyleyerek kariyerinde bir ilki gerçekleştirdi. Batu, konser sonrası babası İnal Batu ve yazar Güneri Civaoğluyla sohbet edip yorumlarını aldı.

REMBETİKO YENİDEN DOĞUYOR
'Café Aman İstanbul', uzun soluklu bir hazırlık dönemi ardından 2009 yılında kuruldu. Grubun amacı Rembetiko'yu orijinal şekliyle ama farklı ekollerin birleştirildiği yeni bir yorumla müzikseverlere sunmak... Virtüöz müzisyenlerden oluşan Grup, Osmanlı'dan gelen ince saz ekibi ile Rembetiko'da Pire ekolünü temsil eden buzuki ve gitara, kontrbas ekleyerek yeni bir yaklaşım getiriyor. Rembetiko'yu Rumca ve Türkçe yorumlayan grup, şarkılarıyla olduğu kadar dönemin sahne kostümleriyle de dinleyicileri 19. yüzyıla götürüyor.