Silahlı çete kurmak suçundan hapis cezasına çarptırılan Sedat Peker'in annesi 77 yaşındaki Meryem Peker, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Avukatlar, Silivri Cezaevi'nde bulunan hükümlü Sedat Peker'in cenazeye katılması için yasal girişimlerde bulundu.

Özner BERBER / İSTANBUL (AHT)

Sedat Peker'in annesi Meryem Peker, Kadıköy Bostancı'daki evinde hayatını kaybetti. Yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle 3 gündür hastanede tedavi gören ve önceki gün evine gönderilen Meryem Peker, sabah 11.40'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Anne Peker'in ölüm haberi üzerine, yakınları Bostancı'daki eve akın etti. Taziyeye gelen konuklarla, Peker kardeşlerin ağabeyi Halit Peker ilgilendi.

PEKER'E İZİN İSTENDİ

Kelebek Operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve "Silahlı çete kurmak ve yönetmek, gasba teşebbüs, hürriyeti tahdit ve özel evrakta sahtekarlık" suçlarından 12 hapse mahkum olan Sedat Peker, Kandıra Cezaevi'ne konuldu. Ancak Ergenekon davasının tutuksuz sanıkları arasında yer alan Peker, davanın görüldüğü Silivri Cezaevi'ne nakledildi. Annesine olan düşkünlüğü ile bilinen Sedat Peker'in avukatları, cenazeye katılması için gerekli başvurularda bulundu. Yasal olarak cenazeye katılması gereken Peker'e, izin verilip verilmeyeceği bilinmiyor.

Bu arada, Anne Peker'in defin işlemleri için çalışmalar başladı. Meryem Peker için, Marmara Üniversitesi İlahiyat Vakfı Cami'inde cenaze töreni düzenlenecek. Anne Peker, ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Adapazarı Emirdağ Mezarlığı'ndaki aile kabristanında, eşi Ahmet Peker'in yanına defnedilecek. Bağırsak kanserine yakalanan Ahmet Peker ise 2002 yılında hayatını kaybetmişti.

Sedat Peker gibi hükümlü olan kardeşi Vedat Peker'in de annesinin cenaze törenine katılıp katılmayacağı henüz belli değil. Atilla Peker'in ise hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunduğu için yurt dışında olduğu biliniyor. Peker'in cezaevindeyken evlendiği avukat eşi Özge Yılmaz Peker'in cenazeye katılması bekleniyor.