Didim"de yaz sezonundaki hareketliliğin en çok görüldüğü yerlerden olan Didim Halk Pazarı"nda yerli ve yabancı turistlerin halk pazarına olan ilgisi pazarcı esnafını sevindirdi.
Özellikle Yabancı turistlerin halk pazarında yoğun olduğu görülürken, yazın vazgeçilmezi meyvelerde tezgâhlardaki yerini almaya başladı.
Pazarcılar yaşanan kriz dolayısıyla özellikle kış döneminde zorluklar yaşadıklarını söylerek, “Yaz sezonunu dört gözle bekliyorduk. Çünkü Didim"de yazın yazlıkçılar ve tatilcilerin sayesinde satışlarımız artıyor. Yaz sezonuna girdik, şu an için satışlardan memnunuz ama okullar kapandıktan sonra bu satışların daha da artacağını düşünüyoruz” dediler.
Didim Halk Pazarında ayıca yazın vazgeçilmezi meyvelerde tezgâhlardaki yerini alırken “Kirazın kilosu 4 TL"den, Karpuzu kilosu 1,5 TL"den, Muz"un kilosu 4 TL"den satıldığı görülürken özellikle Karpuza olan ilgi satıcıları memnun etti. Karpuz satıcıları ise bu yıl karpuzun ekiminin fazla olmadığını söylerken, fiyatlarda bu yıl pek fazla düşüşün olmayacağını iddia etiler.