3 adet ruhsatsız tabancanın ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan ve çoğu pazarcı olan zanlıların, yüksek faizle para verdikleri çiftçi ve esnafın ev ve otomobillerinea el koydukları öne sürüldü.

Bursa'nın Gürsu ilçesinde ikamet eden bazı vatandaşlar Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Büro Amirliği'ne müracat ederek sabıkalı olduğunu iddia ettikleri ve bölgede pazarcılık yapan bazı kişilerin çete halinde tefecilik yaptığını ileri sürdü.

İhbarla harekete geçen polis, yaklaşık bir yıllık çalışmanın ardından harekete geçerek, soruşturma kapsamında 13 mağdurun ifadesini aldı. Özellikle esnaf ve çiftçilere yüksek faizle para verip, tahsilat için vatandaşların işyerlerinin hasılatlarına el koydukları iddia edilen 10 kişi gözaltına alındı. Zanlıların para verdikleri vatandaşların ev ve arabalarına zorla el koyup, boş senet imzalattırdıkları ileri sürüldü.

Gözaltına alınan ve çetenin liderliğini yaptığı iddia edilen 'Baba Hakkı' lakaplı pazarcı Hakkı Ç.(35) ile Salih E. (45), Oktay F. (34), Nevzat B. (36), İbrahim T. (37), Hasan A. (24), Cemal K. (42), Faruk Ş. (35), Sedat B. (40) ve Mustafa Ü., "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgüt kapsamında nitelikli yağma yapmak, tefecilik yapmak, silahla tehdit, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek" ididasıyla adliyeye sevkedildi.