Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Caner Güler'in yamaç paraşütü yaparken düşerek ölmesiyle ilgili yargılanan yamaç paraşütü pilotu Murat Yeşilbacar, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Fethiye 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, tutuklu sanık Murat Yeşilbacar, Caner Güler'in yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

Caner Güler'in avukatı Gürdeniz Meriç, olayın “olası kasıt” ile işlendiğini düşündüklerini belirterek, “Bu kabul görmezse bilinçli taksir hükümleri uygulanarak sabit olan suçtan sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Yeşilbacar'ın avukatı Taner Aktop ise amaçlarının davayı uzatmak olmadığını ifade ederek, “Rapor düzenleyen Türk Hava Kurumu temsilcisi ve talimat yoluyla rapor düzenleyen kurulun yine Türk Hava Kurumunun okulunda görevli olmaları nedeniyle yaşanan olaydan dolayı Türk Hava Kurum görevlilerinin de denetim yönüyle ihmallerinin olabilme ihtimali gözetildiğinde rapora kuşkuyla bakılması gerekir. Yeniden rapor aldırmaya yönelik talebimizin esas dayanağı budur” diye konuştu.

Mahkeme, sanık Murat Yeşilbacar'ın “taksirle bir kişinin ölümüne neden olma” suçundan 5 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Bilinçli taksirin koşullarının oluşmamasını ve sanığın duruşmadaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme, cezanın 4 yıl 2 ay hapse indirilmesini ve sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

Fethiye'de, 1 Eylül 2011'de, Babadağ'dan yamaç paraşütü pilotu Murat Yeşilbacar ile tandem uçuşu yapan Caner Güler paraşütten düşerek hayatını kaybetmişti.