Adayların afiş ve pankartlarla kendini tanıttığı alanda, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Mustafa Yılmaz ise adeta bir pazarcı gibi, "Gelin, gelin hizmete gelin. Mustafa Yılmaz'a gelin" diyerek kendisine oy verilmesini istedi.

Kayıtlı yaklaşık 17 bin 500 üyenin büyük bölümünün oy kullandığı önseçim Abdullah Kepkep İlköğretim Okulu ve Hasan Ali Yücel Lisesi'nde gerçekleştirildi. Okulların bahçe ve girişi aday adayları tarafından adeta bir miting alanı gibi süslendi. CHPliler 40 aday adayından en az 5, en fazla 10 ismi pusulalara işaretledi. Aday adayları oy kullanmaya gelen partilileri kapıda karşıladı. Bazıları tişört giyen taraftarlar ise ellerindeki kartvizit ve broşürlerle üyeleri yönlendirmeye çalıştı. Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Mustafa Yılmaz da oylamanın yapıldığı okulun içinde, "Bizim Mustafa'ya Gel, Bana Gel, Oylarınızı Hizmetkârınıza verin, 28 Numara Her Zaman Hizmetinizde" diye bağırarak oy istedi. Yılmaz'ın bu ilginç diyalogları partilileri güldürdü.

Sabahın erken saatlerinden itibaren ön seçimin yapıldığı okullara akın eden CHP üyeleri büyük yoğunluğun yaşanmasına neden oldu. Milletvekili aday adayları oy kullanmaya gelen CHPlilere çay, simit, tatlı, kalem, çakmak ve su gibi hediyeler dağıttı.