İş adamı Serdar Sözbir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçüklüğünden beri Osmanlı İmparatorluğu'na karşı bir hayranlık duyduğunu, 15 yaşından bu yana Osmanlı'ya ilişkin mühür, madalya, nişan, tablo gibi çeşitli tarihsel önemi bulunan objeleri topladığını, bunların yanı sıra dürbün ve hokka takımları gibi farklı koleksiyonlara da sahip olduğunu söyledi.

Bu tutkusunu ailesine ait olan otele de yansıttığını ifade eden Sözbir, şunları kaydetti:

''Otelden içeri giren konuklarımız, kendilerini Osmanlı sarayı veya bir müzede gibi hissettiklerini belirtiyor. Bu tarihi değerlerin korunarak gelecek nesillere taşınması gerektiğine inanıyorum. Bunun günümüz jenerasyonunun da tarihe olan ilgisini arttırdığını düşünüyorum. Ayrıca bu dizilerin sektöre büyük faydalar sağladığını söyleyebilirim. Çünkü artık düğün ve davet organizasyonlarında dahi eski dönem konseptinden etkilenildiği apaçık ortadır. Gelen davetlilerimiz kendilerini saray havasında ve konseptinde hissetmektedir. Bizden çok farklı talipleri olan müşterilerimiz oluyor. Kına gecesi, yöresel düğünler ve filmlerdeki düğün çekimlerinin aynısını talep eden müşterilerle karşılaşıyoruz. Artık düğün yapacak kişiler Osmanlı havası veren düğünler yapmak istediklerini söylüyor. Biz de bu tür taleplere büyük önem vererek, hepsini karşılamaya özen gösteriyoruz.''


''Tarihi yarımada ve İstanbul Sultantepe'den izlenir''


Tarihi eserlerle dizayn edilen dekora sahip otelde yurt dışında bulunan Osmanlı hanedanı üyelerini de misafir ettiklerini belirten Sözbir, ''Osmanlı hanedanı üyeleri ve diğer misafirlerimiz Üsküdar'dan, tarihi yarım adayı izlemekten büyük keyif alıyor. Tarihi yarımada ve İstanbul Sultantepe'den izlenir'' dedi.

Orta Doğu'da birçok dizi ve sinema filminin yayınlanmasının Türk turizmcilerinin de işine yaradığını belirten Sözbir, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Araplar özellikle dizilerde kullanılan otelleri özellikle araştırıp o otellerde kalıyor. Bizim birçok önemli ve tarihi unsurlar içeren dizilerin çekildiği otelimiz, Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinden esinlenerek yapılmıştır. Osmanlı hanedanına mensup birçok sultan ve şehzadeler de otelde konaklıyor. Osmanlı hanedanından Osman Osmanoğlu, özellikle otelimizi çok beğeniyor ve kendini sarayda hissettiğini belirtiyor. Sayın Osmanoğlu, 20 Nisan'da dini nikahını burada kıydırdı. Buranın kendisine ayrı bir manevi haz verdiğini her defasında dile getiriyor.''

Sözbir, Arap dünyasında da yayınlanan ''Ezel'', ''Öyle Bir Geçer Zaman ki'', ''Kurtlar Vadisi'', ''Binbir Gece'' ve ''Yaprak Dökümü''nün de aralarında yer aldığı 70'e yakın dizinin bazı sahnelerinin otelde çekildiğini hatırlatarak, bu nedenle Arap turistlerin de otelde konaklamayı tercih ettiğini kaydetti.

Orta Doğu'da yayınlanan Türk dizilerinin reytinglerinin yüksek olduğunu, bunun Türkiye turizmine büyük katkı sağladığını bildiren Sözbir, ''Özellikle Orta Doğu'dan gelen misafirlerimizin otelimizde çekilen dizilere olan merakı ve dizilerde kullanılan alanlarda fotoğraf çektirip bu resimleri ülkelerine döndüklerinde paylaşmaktadır. Bazı Arap turistler, oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ başta olmak üzere diğer oyuncuları görebilme fırsatları olup olmadığını soruyor. Özellikle Avrupa kültür başkenti projesinin ve 'Arap Baharı'nın ülkemizin güvenilirliğini arttırdığını söylüyorlar'' dedi.