Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, son dönemde internet üzerinden satılan sahte plakalar nedeniyle sürücülerin cezalarla karşı karşıya kaldığını belirterek önemli uyarılarda bulundu. Özmeriç, yasal plakaların yalnızca Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu tarafından yetkilendirilen odalarda basıldığını vurguladı.

İNTERNETTEN ALINAN PLAKALAR CEZA GETİRDİ

Son yıllarda internet ve çeşitli platformlar üzerinden plaka satışlarının arttığını belirten Özmeriç, vatandaşların bu plakaları resmi zannederek araçlarına taktığını söyledi.

Bu nedenle çok sayıda sürücünün trafik cezalarıyla karşı karşıya kaldığını ifade eden Özmeriç, özellikle Amerikan Pres Plaka (APP) olarak bilinen farklı yazı karakterli plakaların yasal olmadığını belirtti.

YASAL PLAKALARDA HOLOGRAM VAR

Gerçek ve yasal plakaların yalnızca şoförler odaları tarafından basıldığını hatırlatan Özmeriç, şu bilgileri verdi: “Standart plakalar Türkiye Şoförler Federasyonu’nun yetkilendirdiği odalarda basılır. Bu plakaların üzerinde taklit edilmesi mümkün olmayan hologramlar ve belirleyici güvenlik işaretleri bulunur.”

VATANDAŞLAR PLAKALARINI YENİLİYOR

Sahte plaka tartışmalarının gündeme gelmesiyle birlikte birçok sürücünün kendi plakasından şüphe etmeye başladığını belirten Özmeriç, bu nedenle şoförler odalarında yoğunluk oluştuğunu söyledi.

Aytekin Kaya’nın 4 Karı Boşamadım Sözleri Tepki Çekti
Aytekin Kaya’nın 4 Karı Boşamadım Sözleri Tepki Çekti
İçeriği Görüntüle

Özmeriç, “Vatandaşlarımız plakalarını kontrol ettirip yenilemek için şoförler odalarına geliyor. Bu nedenle ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Zaman zaman vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendiriyoruz” dedi.