MALATYA Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesine tepki gösteren Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş şapkasını yakarak siyasilere sitem etti.
 
Aralarında Malatya Şeker Fabrikası’nın da bulunduğu 4 fabrikanın özelleştirilmesine tepki devam ediyor. Şeker Fabrikası önünde eylem yapan Ziraat Odası ve üreticiler satışa tepki gösterdi. Fabrika önünde açıklama yapan Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, fabrikanın özelleştirilerek birilerine değerinden düşük fiyata satılarak Malatya’nın bir değerinin daha yok edildiğini savundu.
 
Malatya Şeker Fabrikası’nın özelleştirme kapsamına alındığı günden itibaren, üreticinin sesini duyurmak için birçok eylem yaptıklarını belirten Polatbaş, "Malatya Şeker Fabrikası fiyatının çok daha altında satılarak birilerine peşkeş çekilmiştir" iddiasında bulunduktan sonrö şöyle devam etti:
 
"3 aydır sayın Belediye Başkanımız, 5 iktidar partisi milletvekili, sayın Başkanımızdan bir randevu alamamışlarsa, bu Malatya’nın sahipsizliğidir. Ama bir gün bu ölü toprağı Malatya’nın üzerinden kalkacak bu peşkeş çekenlerde çektirenlerde hem milletin huzurunda hem Allah huzurunda hesabını verecekler. Bu tür şeylerden nemalanan yalaka takımına sesleniyorum; Malatya’da kimin nerde siyaset yaptığını herkes bilir herkes birbirini iyi tanır. Malatya’daki şeker fabrikası işçisinin de kendi maaşları için değil Malatya için uğraştıklarının bilinmesini istiyorum. Fabrika satıldı birilerine peşkeş çekildi devlet burada çalışan işçilerini kapı dışarı edecek değil bütün haklarıyla başka dairelerde işlerine devam edecek, ekmeklerini kazanacaklar. Olan Malatya’ya oldu. Herkes şapkasını önüne koysun, Malatya’nın ekmeği gidiyor."
Ziraat Odası Başkanı Polatbaş daha sonra şapkasını çıkararak ateşe verdi.