Denizli Belediyesi'nin düzenlediği anma töreni Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önünde bulunan Özay Gönlüm Heykeli'nin yanında yapıldı. Kültür Turizm Bakanlığı'nın Türkiye'nin tanıtımı etkinlikleri kapsamında 23 ülkede konserler veren, 4 bini aşkın halk ezgisini besteleyerek halk müziğine kazandıran Özay Gönlüm'ü anma törenine Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, konservatuar sanatçıları, sanatçının yeğeni Osman Gönlüm ve çok sayıda seveni katıldı.

'YERİNİN DOLDURULMASI MÜMKÜN DEĞİL'

Özay Gönlüm'ün türküleriyle insanların gönlünde hoş bir seda bıraktığını, Ege yöresine ait eserleriyle sadece bölgede değil, tüm Türkiye'de sevildiğini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, "Özay Gönlüm'ün yerinin doldurulması mümkün değil. Türk Halk Müziği'nin ve Ege türkülerinin önemli bestecisi ve yorumcusu Özay Gönlüm'ü gelecek nesillere taşımak hepimizin sorumluluğudur" dedi.
Denizli Belediyesi'nin ayrıca, 4 Mart'ta Belediye Sanat Merkezi'nde anma gecesi düzenleyeceği bildirildi.
Özay Gönlüm için ikinci tören ise memleketi olan Tavas'ın Kızılcabölük Beldesi'nde düzenlendi. Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu ve meclis üyelerinin sanatçının adını taşıyan parktaki heykeline çelenk koymasıyla başlayan anma töreni Kızılcabölük Atatürk İlköğretim öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile sürdü.

MHP'li Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Özay Gönlüm'ün yerinin doldurulmasının zor olduğunu, ancak açtıkları kurslarla yeni Özay Gönlüm'leri ortaya çıkarmaya çalıştıklarını belirtti. Başkan Uslu, "Özay Gönlüm Bağlama Okulu ile gençlerin önünü açmaya çalışıyoruz. Sizleri de bu kurslara bekliyorum. Her genç ya bağlama çalmayı öğrenmeli ya da Özay Gönlüm türkülerini söyleyebilmeli. Çünkü bunlar bizim kültür değerlerimiz" dedi.

Anma töreni öğrencilerin Özay Gönlüm türkülerini seslendirmesiyle sona erdi.