G.SARAY"DA mali kriz bitmek tükenmek bilmiyor. Sezon içinde Türk Telekom Arena Stadı"nın inşaatında çalışan işçilere, basketbol takımına ve yerli futbolcularına ödeme yapmakta zorlanan sarı-kırmızılılar şimdi ise tüm futbol takımına ödeme yapabilmek için harıl harıl para aramaya başladı. Futbolculara bir sezon boyunca toplam olarak 49 milyon dolar ödeme yapması gereken G.Saray yönetimi, şu sıralar büyük bir çıkmazın içinde bulunuyor.

KUYULAR KURUDU
BU sezon başında yüklü harcamalarla Milan Baros, Harry Kewell, Fernando Meira ve Morgan De Sanctis gibi dünya yıldızlarını kadrosuna katıp Avrupa, lig ve kupada başarı çıtasını en yükseğe koyan G.Saray, bu üç kulvarda da aradığını bulamayınca milyon dolarlardan oldu. Şampiyonlar Ligi"nde ön elemeyi geçemeyerek minimum 12 milyon Euro"yu kaçıran sarı-kırmızılılar, Fortis Türkiye Kupası"na da çeyrek finalde veda etti ve bir diğer canlı para kaynağını da kuruttu.

LİGDE ZARAR BÜYÜK
ASLAN mutlak şampiyonluk hedefiyle başladığı Süper Lig"de de yaptığı puan kayıplarıyla hayâl kırıklığı yaşayarak, havuzdan gelecek 9.3 milyon TL"den de oldu. Bunların üstüne bir de federasyondan alınan para ve saha kapatma cezaları eklenince Cimbom çok büyük maddi zarara uğradı. Bir anlamda G.Saray"ın güvendiği dağlara kar yağdı. Şimdi ise yumurta kapıya dayandı ve sarı-kırmızılı yönetim futbolculara ödenek aramaya başladı.

LOCA GELİRİ KASADA
G.SARAY yönetiminin şu an için futbolculara toplam 18 milyon dolar borcu bulunuyor. Bu parayı sezon sonuna kadar ödemesi gereken yönetim, bütçe arayışlarını sürdürüyor. Aslında sarı-kırmızılıların kasasına Türk Telekom Arena"nın loca satışlarından dolayı toplam 23 milyon dolar para geldi. Ancak yönetim bu parayı futbolculara ödeme yapmak amacıyla kullanamıyor. Çünkü sarı-kırmızılılar loca satışlarından gelecek parayı, yönetimin önemli planlarından biri olan Futbol A.Ş. ve Sportif A.Ş."nin birleştirilmesi için kullanacak