Türkiye Taşkömürü Kurumu Üzülmez Müessese Müdürlüğü motor atölyesinde çalışan Tevfik Acar'ın kullandığı 67 ET 687 plakalı otomobil, yeni Ankara yolundaki Üzülmez Deresi'ne devrildi.
Ters dönen otomobilde sıkışan sürücü Acar (48) ile annesi Sebahat (70) ve ablası Aysel Acar'ın (51) kurtarılabilmesi için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Zonguldak Belediyesi itfaiye ekiplerine haber verildi.
 
Ekiplerin kaza kırım aracı ve hidrolik kaldırıcılar kullanarak yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucu sürücü Tevfik ve ablası Aysel Acar kurtarıldı. Anne Sebahat Acar'ın ise hayatını kaybettiği belirlendi.
 
Yaralılar, yolun yaklaşık 5 metre aşağısındaki dere yatağından sedyelere bağlanan iplerle yukarı çekilerek Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine, anne Acar'ın cesedi ise aynı hastanenin morguna kaldırıldı.
 
Yetkililer, Sebahat Acar'ın araca dolan az miktardaki su nedeniyle boğulmuş olabileceğini bildirdi.
 
Çalıştığı atölyeye giden Tevfik Acar'ın, ailece işlettikleri bakkal dükkanına her sabah annesi ve ablasını bıraktığı öğrenildi. Acar ailesinin, çalınma riskine karşın araçlarında taşıdıkları belirtilen veresiye defterleri de yakınlarına verilmek üzere kurtarma ekiplerince otomobilden çıkarıldı.