Aydın'da, Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) 63ayrı sınav merkezi ve 977 ayrı salonda 18 bin 696 öğrenci girdi. Aydın"daki sınavlar sorunsuz olarak tamamlanırken; öğrenciler içeride velileri de dışarıda ter döktü.
Öğrenciler, sabahın erken saatlerinden itibaren yakınlarıyla birlikte sınava girecekleri okullara geldi. Saat 08.45'ten itibaren kimlik ve kontrolleri yapılarak salonlara giren öğrencilerden birçoğu sakin görünürken, ailelerinin oldukça heyecanlı oldukları gözlendi. Sınavda adaylara, her biri 30 sorudan oluşmak üzere 6 testte 180 soru yöneltildi. Sabah saat 09.30'da başlayan sınav, saat 12.45'te sona erdi. Dün akşam saatlerinden itibaren yerleşim merkezlerinde gürültünün önlenmesi için çalışmalarına başlayan polis ekipleri, sınav süresincede öğrencilerin dikkatini bozacak bir gürültü olayının meydana gelmemesi için gerekli tüm önlemlerini aldı. Sınav merkezilerinin yakınlarında görev alan güvenlik güçlerl; yoldan geçen araçların korna çalmasını, araçlarıyla sesli satış yapan pazarcı ve hurdacıların şehir merkezlerinde alışveriş yapmalarını yasakladı. Birçok öğrenci soruları basit bulurken, bazı öğrenciler zorlandıklarını belirtti.
Sınavın ardından polis ekipleri, yoğun güvenlik önlemleri altında soru kitapçıklarını ve cevap anahtarlarını Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sınav Merkezi'ne götürdü.
Bu arada, Aydın Valiliği'nce dün akşam saatlerinden itibaren il genelinde gürültüye neden olacak etkinlikler yasaklandı. Sınav nedeniyle sabah saat 09.20'den itibaren Gençlik Caddesi, Atatürk Bulvarı ve sınav yapılan okulların çevrelerindeki cadde ve sokaklar da trafiğe kapatıldı.