Sadece kadınların katıldığı basına kapalı gecede yalnızca Hürriyet vardı.

Sultanları aratmadı

Davetlileri kapıda Bülent Arınç"ın eşi Münevver Arınç karşıladı. Arınç, bütün davetlilerle tek tek tokalaştı. Salonun giriş kapısına konulan tüllerle süslü deftere ziyaretçiler, gelin ve damat hakkındaki düşüncelerini yazdılar. Osmanlı temasının işlendiği gecede gelin Yeliz Asker pembe kaftan giydi, başına da pembe renkli hotoz taktı. Salona Mücahit Arınç"la el ele giren Yeliz Asker"i, davetliler uzun süre alkışladı. Mücahit Arınç, erkeklerin girmesinin yasak olduğu salona nişanlısını bırakıp çıktı. Ankara havalarının ve Doğu türkülerinin ağırlıklı olarak çalındığı gecede davetlilere çeşitli ikramlar da yapıldı. Salonda garsonlar dahil bütün görevliler kadınlardan oluştu.

Gecenin ortalarına doğru damat Arınç da salona geldi. Yeliz ve Mücahit, tahta benzer büyük ve görkemli koltuklara oturtuldu. İkiliye, türküler eşliğinde kına yakıldı. Davetlilere gecenin hatırası olarak keseler içinde kınalar hediye edildi.

Rixos şıklığı

YARIN dünya evine girecek Mücahit Arınç ve Yeliz Asker"in kına gecesi için Ankara Rixos Otel"e gelen davetliler birbirinden şıktı. Geceye katılan kadınların büyük bir kısmı son modayı davete taşıdı. Renkli tuvaletlerin yanı sıra kadınların özelikle siyah ağırlıklı kıyafetleri tercih ettiği görüldü.

Gelin Hamamı da yapılmıştı

HÜRRİYET, Münevver Arınç"ın gelini için organize ettiği "Gelin Hamamı"nı görüntülemişti. Kına gecesinin basına yansımaması için güvenlik önlemleri arttırıldı.

DHA