Diyarbakır merkezli ortak yayın yapan Söz ve Uzay TV'lerinde yayınlanan Pazar Sohbeti'ne konuk olan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir , programın sonucusu Ömer Büyüktimur ile Doç. Dr. Mustafa Canoruç'un sorularını cevapladı. Canoruç'un Dicle Üniversitesi'ne giden Fiskaya yolunun çok kötü olduğunu ve bunun neden yapılmadığını sorması üzerine Baydemir, Çarıklı beldesinden Silvan yoluna yeni bir çalışmaları olduğunu söyledi. Canoruç'un ısrarla bozuk yollara neden asfalt dökülmediği sorusuna Baydemir cevap vermedi. Canoruç, Baydemir konuşurken 'Sorularıma neden cevap vermiyor' diyerek tepkisini gösterdi. Baydemir konuşmasını bitirdikten sonra 'Diyarbakır'da çöpler mesai çıkışı ve okulların dağılımı sırasında toplanıyor. Bu doğru mu?' sorusuna muhatap oldu. Baydemir, çöpleri alt kademe belediyelerin topladığını belirtmesi üzerine Canoruç, 'Okul ve mesai bitiminde büyük bir trafik yaşanıyor. Hangi gerekçe olursa olsun, diğer büyükşehirler nasıl yapıyorsa Diyarbakır'da da öyle yapmalı. Bu yapılamaz mı?' diye sordu.

"KALDIRIM İŞGALİNİN NEDENİ ESNAFTIR"

Programda Baydemir'e Diyarbakır'ın önemli sorunlarından biri haline gelen kaldırım işgali de soruldu. Baydemir, özellikle Bağlar ilçesinin Sento Caddesi'nde, Suriçi'nde kaldırım işgalinin sorumlusunun esnaf olduğunu ileri sürdü. Gazi Caddesi'nde çöplerin toplanmadığı sorusuna ise Baydemir, "Sizinle sabah Hasanpaşa Hanı'na kahvaltıya gidelim, erkenden tertemiz olduğunu göreceksiniz. İki saat sonra dönüp caddeye bakalım, çöplerle dolu olduğunu göreceksiniz. Bunun nedeni esnaftır. Çünkü iş yerini açarken açtığı paketleri caddeye atıyor." dedi.

Programa katılan Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu ise esnafın caddeye çöp attığı iddialarını kabul etmediğini söyledi. Ebedinoğlu, Diyarbakır'da bir kültür olduğunu, o kültürün de yoldan geçen araçların bile camdan peçete attığı kültür olduğunu öne sürdü.